Gazete Emek- Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldıran isimlerden biri olan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ülkü Ocakları yöneticisi Abdurrahman Gülseren'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı.

"Terakki Mecmua Sohbetleri İttihat Terakki ve Milliyetçilik" başlığıyla YouTube’da arkadaşıyla yaklaşık 45 dakika uzunluğunda bir video çeken Abdurrahman Gülseren, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile “Erdoğan günümüzün 3. Abdülhamid’i 2. Abdülhamid’i biz indirdik üçüncüsünü de biz indireceğiz inşallah. Erdoğan kendine Abdülhamid’i rehber alan bir adam. Biz de Erdoğan’a karşı ittihatçıları rehber alan bir adamız” ifadelerini kullanıyor. 

Gülseren daha sonra bu ifadeler için "Bu işin esprisi tabii" diyerek sözlerine "Erdoğan Abdülhamit'i rehber alan bir adam biz de Erdoğan'a karşı ittihatçıları rehber alan bir adamız" şeklinde devam etti. 

Silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Halk TV'de katıldığı programda saldırıda tutuklanan Gülseren'in videosunu gündeme getirerek Erdoğan'ın tehdit edildiğini ifade etmişti.

'ÖZDAĞ İLE TESADÜFEN KARŞILAŞMIŞLAR'

Bu arada Selçuk Özdağ’a yönelik saldırı olayıyla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada tutuklanan Abdurrahman Gülseren ve Gülahmet Türk'ün ifadeleri de ortaya çıktı. 

Gülseren ifadesinde, diğer tutuklu şüpheli Gülahmet Türk’nin 3 yıllık arkadaşı olduğunu, olay günü iş aramak için sözleştiklerini, bir arkadaşlarından aldıkları otomobille Kızılay’da buluşup birlikte Çankaya’ya gittiklerini, aracı adresini bilmedikleri bir sokağa park ettikten sonra iş aramaya yaya olarak devam ettiklerini kaydetti. 

Gülseren, yolda giderken sosyal medya ve televizyondan tanıdığı Selçuk Özdağ’ı tesadüfen görüp daha önce yaptığı açıklamaları sormak için yanına gittiğini öne sürerek şunları söyledi: “Selam verip kendisine ‘Siz Selçuk Özdağ mısınız?’ diye sordum. Evet cevabı alınca, 'size bir soru sorabilir miyim?' dedim. O da bana 'evet' dedi. Ben ‘Siz daha önce milletvekilliği yapmış, milletimizin vergilerinden maaş almış bir insansınız, FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkında ifadelerini sordum. O da bana ‘Vatanseverliği sizden mi öğreneceğim p..ler ’ diyerek saldırdı. Benim çeneme bir yumruk attı. Sonra yanımda bulunan Gülahmet Türk bizi ayırmak istedi, ona da yumruk attı. Aramızda bir arbede çıktı, biz de kendimizi savunduk." 

'ARACIMIZA BİNEN BAŞKA KİMSE OLMADI'

Saldırganlar aracın plakasının sökülmesine ilişkin soruya da bundan haberdar olmadıkları yanıtı verdi. Aynı araçla geldikleri güvenlik kameralarında tespit edilen diğer 3 şüphelinin kimler olduğu sorusu üzerine ise kim olduklarını bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

Olay sonrası aynı araca binen diğer şüphelilerle ilgili soruya ise Abdurrahman Gülseren, “Bizim aracımıza bizden başka binen olmadı. Kamera kayıtlarında bahsettiğiniz elinde bulunan silah olan kişi ise Selçuk Özdağ’ın korumasıdır, aracımıza binmemiştir” dedi.

ÖZDAĞ'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Saldırganlardan Abdurrahman Gülseren’in yaşanan olayda hakarete ve darba maruz kaldığını, üzerlerine ateş açıldığını, hayati tehlike yaşadığını belirterek, kendilerine ateş ettiğini ileri sürdüğü B. isimli kişiden ve onu yönlendirdiğini iddia ettiği Selçuk Özdağ’dan davacı ve şikayetçi olduğunu, uzlaşmak da istemediğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim