Gazete Emek- Van Valisi hakkında 'Badem bıyık bilakis' başlıklı yazı yazan gazeteci Oktay Candemir hakkında dava açıldı. Candemir "Artık badem bıyık demek de suç oldu” diyerek açılan davaya tepki gösterdi.

 
Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun bıraktığı bıyıklarına ilişkin ironik bir yazı kaleme alan gazeteci Oktay Candemir’e “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.


Candemir’in 22 Aralık 2017 tarihinde bir haber sitesinde yer alan ve valinin, DBP’li büyükşehir belediyelerini hedef alan açıklamalarına ilişkin yazdığı “Badem Bıyık bilakis” başlıklı yazısının ardından Van Valisi Murat Zorluoğlu şikâyetçi oldu.

Valinin talebi üzerine harekete geçen Van Cumhuriyet Başsavcılığı, “Van Valisi Zorluoğlu da badem bıyık bıraktı. İşte ne olduysa o sözlerden sonra oldu” şeklindeki sözleri nedeniyle Candemir hakkında hazırladığı iddianameyi tamamlayarak mahkemeye sundu. Savcılık, Candemir’in “Kamu görevlisine görevinden dolayı yazılı iletiyle alenen hakaret” suçu işlediğini iddia ederek cezalandırılmasını talep etti.
Candemir’in ‘bıyık davası’ önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran gazeteci Candemir, kamu görevlisi olan valinin bütün siyasi partilere eşit yaklaşması gerekirken bunun dışına çıkmasını bir yazıyla eleştirdiğini söyledi. Van valisinin de o aralar AKP'deki modaya uyarak ‘badem bıyık’ bıraktığını ve kendisinin de buna dair ironik bir yazı kaleme aldığını ifade eden Candemir, “Artık badem bıyık demek de suç oldu” diyerek açılan davaya tepki gösterdi.


Kaynak: Duvar
 

Editör: TE Bilişim