Gazete Emek-  AKP MYK'ya sunulan pakette, bekçilere insan hakları eğitimi verilmesi, erkek şiddeti ve hayvan hakları yasası olduğu belirtiliyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP MYK’da hukukta reform taslağının sunumunu gerçekleştirdi. Taslağın, AKP içerisinde değerlendirildikten sonra Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; İnsan Hakları Eylem Planı taslak metni, 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluşuyor. Eylem planında, devletin bireylerin hak ve hürriyetlerini koruma görevine vurgu yapılıyor. Hak ve hürriyetleri koruma altına alacak yasal düzenlemeler yer alıyor. Taslakta hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık, adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi başlıklar yer alıyor.

22 sivil toplum örgütü, insan hakları ihlallerine yer aldığı 2020 raporunu açıkladı. Raporda, pandemi gerekçesiyle ifade, örgütlenme, toplantı ve gösteri haklarının engellendiği belirtildi.

BEKÇİLERE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ

Taslakta, sık sık yurttaşlara saldırı haberleriyle gündeme gelen bekçiler ve zabıtalara yönelik insna hakları eğitimi verilmesi de yer alıyor.

    ERKEK ŞİDDETİ VE BOŞANMA DAVALARI

Erkek şiddetinin önlenmesi adına atılacak adımlar kapsamında da tek taraflı ısrarlı takip, ayrı bir suç olarak düzenlenmesi bekleniyor.

Boşanma davalarında da yeni dönem başlıyor. Davaların daha hızlı neticelendirilmesi adına dosyalar istinaf mahkemesine gitmeyecek, doğrudan Yargıtay’da yapılacak temyiz incelemesiyle sonuçlanacak.

Uzun süredir beklenen hayvan hakları yasasının da bu düzenleme içerisinde olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim