Gazete Emek- DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, AKP’deki son bir yılında utancından çocuklarının yüzüne bakamaz olduğunu söyledi.

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP ile yollarını ayırma nedenini anlattı. Adem Özkese’nin Youtube kanalına konuk olan Yeneroğlu, yaşanan haksızlık ve hukuksuzlukların kendisi için dayanılmaz boyutlara ulaştığını anlattı. Yeneroğlu, “AKP’de siyaset yaparken çocuklarınızın yüzüne utanmadan bakamıyor muydunuz?” sorusuna, “Son bir yılda bakamıyordum” diye yanıt verdi. Yeneroğlu şöyle devam etti:

‘DÜŞMAN HUKUKU’

“Şimdi 2016’da bu süreçte baktım ki hukukla alakası olmayan o kadar büyük haksızlıklar yapılabiliyor ki. Elbette Sayın Erdoğan’a bunları anlatıyordum. İlk başta anlayışla karşılayabileceğini düşünüyordu. Meselelere kendi açımdan çok naif yaklaşıyordum. Ama zamanla gördüm ki toplumu kutuplaştırmaya matuf ve kendi zihin dünyasında hukuk dışında başka kategoriler var. Ben bunları düşman hukuku diye kelimelendiriyorum. Toplum da bu şekilde liderin bu yönlendirmeleri doğrultusunda, çünkü basın tamamen ellerinde. Kamuoyu nasıl isteniyorsa öyle gösteriyor, diğerleri de korkuyor zaten.” 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim