Gazete Emek- HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tutuklu bulunduğu cezaevinden HDK Genel Kurulu’na telefon ile bağlandı.

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK 9. Genel Kurulu’na telefon aracılığı ile bağlandı. Yüksekdağ’ın haftalık telefonla aile görüşmesi hakkı kapsamında aradığı Genel Kurul’a katılmış olan eşi, o aradığı sırada telefonu kürsüye getirdi. 

Yüksekdağ, Genel Kurul katılımcılarına şu sözlerle seslendi: 

“Hepinizi selamlıyorum, bütün arkadaşları selamlıyorum. Farklı bir deneyim benim için. Genel Kurul’un başaralı geçmesini ve önümüzdeki süreç bakımından başarılara yol açmasını diliyorum. Demokratik barış mücadelesinin savunucuları olarak görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler içeride sizler dışarıda. İnanıyorum ki bu yolda yürüyenler başarıya ulaşacaktır. Dünden bu yana insanlık tarihi boyunca emeğin, özgürlüğün safında yol yürüyenler kararlılıkla kazanmıştır. Biz mecburi görev yerimizdeyiz, ama görev yerimizdeyiz.

‘DİRENENLER KAZACAK’

Size yoldaş olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Ruhumuzla ve emeğimizle bu mücadelenin tam merkezinde sizlerleyiz, kalbimiz sizlerle atıyor. Önemli olan bütünlüğü koruyabilmek. Mutlaka ve mutlaka başaracağız. Direnenler kazanacak, ‘Mutlaka kazanacağız’ diyenler hep kazandı. 

Ben tabi ki kongreyi sesleniyorum. Dün kongrelerini gerçekleştiren kadınlara ayrıca selamlarımı iletiyorum. Dün tabi ki sesimiz ulaştı. Bugün basından öğrendik, başarılı olmuş. Ben inanıyorum ki bugünkü Genel Kurul’da aynı başarıda olacaktır. Büyük bir moral ile halkımızın karşısına çıkacağız. 

‘HDK BİZİM ÖZGÜVENİMİZ, ÖZGÜCÜMÜZDÜR’

Nerede olursak olalım özgüven bizim en güçlü yanımızdır. Ben HDK’nin bizim özgücümüz olduğunu yeniden ifade etmek istiyorum. HDK bizim özgüvenimiz, özgücümüzdür. Bütün ezilenlerin tam bağrında büyüttüğümüz örgütlülüğümüzdür. Bu gücümüzü daha fazla sarılmalıyız. İçeride ve dışarıda oldukça engebeli yollar karşımıza çıkıyor. 

‘LEYLA GÜVEN, KADIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ SERGİLİYOR’

Sayın Leyla Güven uzun süredir açlık grevinde. Barış ve demokrasinin tesis edilmesi talebiyle tecridin kaldırılması için çok güçlü bir direniş sergiliyor. Kadın öncülüğünü sergiliyor. Bütün zindanlarda özgürlük isteyenler, asla esir edilemeyenler, bu özgürlük kapısını açmak için ortak oldular. Çok daha zorlu ve meşakkatle bir yola gidiyorlar. Bu yolun sonu kazanım olacak. Şuna inanıyoruz. Türkiye halklarının tutsakları yalnız bırakmayacağının güçlü bir sesle soluk olacağını istiyoruz. Ve buna davet ediyoruz; İmralı’nın kapısını hep birlikte açarsak, Türkiye’de barışın ve özgürlüğünün yolunu açmış oluruz. Bu inançla hepinizi saygı ve selamlıyorum. Hepinizi seviniyorum, hepinizi seviyorum!”

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim