Gazete Emek- Koronavirüs testi pozitif çıkan Paderborn'un 20 yaşındaki defans oyuncusu Luca Kilian, 10 günün ardından sağlığına kavuştumaya başladığını söyledi.

Habertürk'ün aktardığı habere göre Kilian, yaşadığı zor günleri şöyle anlattı:

"Sağlığımda çok önemli bir iyileşme var. Virüs uzaklaşıyor. 10 Mart'ta boğazımda hafif bir kaşıntı başladı, ciddi bir öksürük yoktu. 1 gün sonra bir baş ağrısı başladı ama idmanlara devam ettim.

"HAYATIMDA İLK KEZ BİR HASTALIKTAN KORKTUM"

12 Mart günü ateşim yükselmeye başladı ve doğruca doktora gittim. O da test istedi. 1 gün sonra çok şiddetli hastalık başladı. Ateşim yükseldi, titreme başladı. Hayatımda ilk kez bir hastalıktan böylesine korktum. 4 gün sonra ateşim düşmeye başladı ve her gün daha iyi hissetmeye başladım."

"Korona kesinlikle normal bir grip değil" diyen Kilian, "Kendimi mental olarak hazırlamak için çok az zamanım oldu. En kötüsü olup hastalığa yakalandığında, korku seni sarmaya başlıyor. Her geçen gün daha kötü hissettiğinde de bu korku artıyor. Şu anda tekrar vücudumun normal çalıştığını hissetmeye başladım" ifadelerini kullandı.

10 gün sonra sağlığına kavuşmaya başladığını belirten Kilian, "Emin olun ki bu virüse yakalanmak istemezsiniz. Ayrıca herkese uyarıları dikkate alın diyorum" diye konuştu.

"SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN, EVİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Kilian ayrıca şu tavsiyelerde bulundu:

"Doktorları dinleyin. Sosyal mesafenizi koruyun. Hijyen uyarılarına uyun. Birkaç hafta evinizden çıkmayın. Başka türlü bu virüsü kontrol altına alma şansı yok."

Kaynak: Birgün


 

Editör: TE Bilişim