Gazete Emek- Amedspor, geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamıyor. Yarına kadar TFF’ye ödeme yapılmazsa kulübün lige katılması tehlikeye girecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grup takımlarından Amedspor'da uzun süredir yaşanan ekonomik kriz, ligin başlamasına 3 gün kala patlak verdi. Kulüp, geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamıyor.

Kulübün yarın mesai bitimine kadar TFF'ye ödeme yapması gerekiyor. Aksi takdirde yeni transferler ligde forma giyemeyecek.

Diyarbakır’da yapılan basın toplantısında konuşan Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, yaşanan sıkıntılarla ilgili şunları söyledi:

"Son dönem itibariyle artık bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dün 3 arkadaşımız antrenmana katılmadı, bugün ise hiçbiri katılmadı. Kulübümde yaşanan ekonomik krizden kaynaklı sporcular bugün antrenmana çıkmayacaklar. Ciddi bir duyarsızlık var. Diyarbakır'daki tüm iş insanlarına, sivil toplum örgütlerine çağrılarda bulunduk ama şuan Amedspor ekonomik olarak çıkmazda. Hepimiz taşın altına elimizi koyduk ama ekonomik sıkıntı ile ilgili duyarsızlık bizi olumsuz etkiliyor.”

Öte yandan K24’ün sorularını yanıtlayan Edemen, Diyarbakırlıların Amedspor’a karşı duyarsız kalmasına anlam veremediğini belirtti.

“AMEDSPOR TAZİYE SÜRECİ YAŞIYOR”

Amedpspor’a verilen desteğin sözde kalmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Edemen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2 haftada sadece 400 bilet satabildik. Dolayısıyla kent dinamiklerinin hayata geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Diyarbakır’daki her iş insanı bin liradan birer VİP bileti alsa, sadece buradan 600 bin lira gelir gelecektir. Neden bu kadar duyarsızız? Biz sadece düğünde değil, taziyede de beraber olmalıyız. Amedspor deyim yerindeyse bir taziye süreci yaşıyor!”

K24’e konuşan Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak ise, şunları kaydetti:

“800 bin lira ödenmezse lisanslar uzatılmayacak, futbolcuların maaşları ödenemeyecek. Sporcuların yarım dönem kayıpları olacak. 3 gün sonra Samsunspor’la maç yapacağız, bu maç öncesinde böyle bir olayın gerçekleşmesi tabii ki psikolojik olarak iyi olmadı. Maç gününe kadar yeniden toparlanmaya çalışacağız.”

Amedspor'un 26 Ağustos tarihinde yapmayı planladığı sezon açılış programına Gençlik Hizmetleri ve Spor Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından sahanın sulama sistemindeki boruların patladığı ve mantar bakımı yapılması gerektiği belirtilerek izin verilmemişti.

Editör: TE Bilişim