Gazete Emek- Cizrespor'un MHK ve Federasyonun ırkçı ve yanlı tutumu nedeniyle ligden çekilmesine ilişkin Amedspor Başkanı Metin Kılavuz açıklama yaptı. Kılavuz, Cizrespor'un bu noktaya gelmesinde payı olanları kınadı. 

Amedspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:


"MHK’ya itiraz ediyoruz. Dosyayı açıp bakmıyorlar. Cizrespor’un bayrağını Türkiye’nin dört bir yanında kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla dalgalandırıyoruz. Ama sonuç ortada. Her hafta aynı pozisyonlar aynı verilmeyen penaltılar. Böyle bir mücadele olur mu? Onun için Cizre kulübü olarak biz ligden ÇEKİLİYORUZ." diye çekilme kararının gerekçelerini özetlemiş sevgili Başkan Sayın Maruf Sefinç.


Benzer durumları yaşadığımız için Maruf Başkanın kararını anlayabiliyoruz.

Spor'da rekabet eşitliğini sağlamakla görevli ve sorumlu olan kurumların rekabeti ortadan kaldıran yaklaşımlarının nasıl sorunlu olduğunun mağduruyuz.


Her deplasmanda marşlarla karşılanma, hazır kıta trübünlerde ötekileştirmeye azami çaba sarf ettiğiniz Doğunun takımlarına yönelik ırkçı sloganlar, küfür ve şiddet.


Spor'un evrensel tanımının; miiliyetçilik tohumlarının atılıp, gübrenelip, sulanıp boy verdirildiği stadyumlar ve spor salonları.


Spor alanları arena, sporcular gladyatör mizansenini alkışlayan kitleler.

Ne oluyor? Vicdan ve sağduyu bu suskun çığlığa yüksek tonda ne zaman ses verecek? Bizler yani sizin “oralılar” dedikleriniz; avazımızın çıktığı kadar ses veriyoruz. Peki ya siz? Burdan bakınca gördüğümüz; kulaklarınızın nasırlaştığı.Her alanda toplumu ateş çemberine alan akıl tutulması.


TFF, MHK’ya çeşitli defalarca tekrarlan bir seste Amedspor’dan gelsin. Bir umut belki sağır olmayan kulaklar kalmışsa duysun diye. Bölge illeri kaç profesyonel kulüp ile temsil ediliyor. Yıllara sari faaatliyet raporlarınızda ne kadarlık yer kaplıyoruz? Hakemlerinizin nohutsuz düdüklerinin sesi her maçta aynı mı? Gözlemci ve temsilcilerinizin raporlarını yazan kalem her ilde aynı mı? Ya il güvenlik kurul kararları orda iyisiniz dünya rekorunu her deplasman taraftar yasaklaması ile egale ediyorsunuz.


Telefonla arayıp dayanışma duygularımızı değerli Maruf Başkana ilettim. Değerli başkan çekilme kararının nedenlerini izah etti. “Çekildik, birazdan futbolcuları uğurlayacağım” dedi. Sözün bittiği yer.


Bilmiyorum bu konu hakkında birileri kutlama yapar mı? Yapılacaksa bitirilmek istenen olanaklarmızdan kesintiye giderek kına gönderelim.
Cizrespor’un ligden çekilme kararı, nedenlerinin kendilerine ait olmadığı bir sonuçtur. Nedenlerin sahiplerini birazcıkta olsa kalmışsa vicdanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.


Marşlar ve ırkçı sloganlarınızla karşılayıp, şiddet uygulayacağınız Cizrespor yok artık. Vicdansız düdük çalacağınız ve adil olmayan kalemlerinizle yazacağınız raporlara karşılık bir Cizrespor yok artık!

Tüm kararlarınız kırmızı.

Kırmızıyı severiz ama acilen renk yeşil olmalı. Futbol masada değil, SAHA da güzeldir. 

Her Bijî (çok yaşa) Cizrespor.
Cizrespor Amedspor’dur.

Editör: TE Bilişim