Gazete Emek-
TFF 2.Ligde mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, karşılaştıkları ayrımcılık ve haksızlığın halen sürdüğünü ve kendilerine uygulanan deplasman taraftar yasağında ise Türkiye’nin dünya rekoru kırdığını belirterek, “Biz maçlarda 11 kişiye karşı oynamak istiyorz, hakemler kendi işlerini yapsınlar” dedi. Klavuz 8 Mart kadınlar gününe özel olarak haftasonu oynanacak Pendik maçının da kadınlara ücretsiz olduğunu açıkladı.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, sezon başından beri bir çok engel ile karşılaştıklarını, halen engellerin devam ettiğini ifade ederek, "Engelleri emek yoğunlaşması ile aştık, aşmaya çalışıyoruz. Son 3 maçta 11 kişiye karşı oynamıyoruz. Hakemlere çağrıda bulunuyoruz, itirazlarımızı görüntülü olarak ileteceğiz. Hakemler lütfen taraf olmasın. Hakemliğin görevi ne ise onu yapsın. İnsanlar bir futbol takımını desteklemesinler mi?, bir gönül bağı olmasın mı?, Binlerce gence sportif anlamda hizmet sunmaktayız. Evet bu halk kırmızıyı seviyor, sadece sporda değil, her alanda sarıdan yeşile geçiş olmalıdır artık. Her şey bir tarafa bırakın futbolcuların hakları yenilmemelidir"dedi.

PENDİK MAÇINA DAVET

Başkan Kılavuz, Futbol federasyonunun faaliyetleri bölgede yok denecek kadar az olduğunu ve Amedspor olarak binlerce genci spor alanlarında yetiştirdiklerini belirterek, “Amedspor, zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldi. Zorlu süreç bir başkanın tek başına altında kalkabileceği bir süreç değildir. Amedspor, 4 büyük kulüpten daha fazla bir kitleye sahip olan bir kulüptür. Bugün zaman ‘biz’ olma zamanıdır. Pendik maçı çok önemlidir, bütün kenti bu maçı davet ediyoruz. Bu maçı ne olursa olsun bu maçı almak zorundayız. Türkiye taraftar yasağında dünya rekorunu kırıyor. Futbolda rekabetin en önemli ayağı, taraftar desteğidir. Amedspor hiçbir deplasman maçında yasaklar yüzünden taraftarını yanında göremiyor””dedi.

Kulüp olarak 8 Mart dünya kadınlar gününü de kutladıklarını söyleyen Başkan Metin Kılavuz, "Maçı kadına ücretsiz yapıyoruz. Kadın çiçek değil, kimliktir, bir toplumun özgürleşmesi kadının özgürleşmesinden geçer. Kadın taraftarlarımızı da maça bekliyoruz" diye konuştu.

Teknik Direktör İbrahim Cezayir ise, geçen haftaki maçta öne geçmelerine rağmen maalesef hakemlerin inanılmaz derecede taraflı bir tutum sergilemesi soncu beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını ifade ederek, "Arkamıza bakmayacağız, dersler çıkarıp yürümek zorundayız. Pendik maçı ile galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Güçlü taraftarı olan bir camiadır Amedspor. Pendik maçına iyi hazırlanıp galibiyet ile ayrıldıktan sonra takımı hak ettiği noktaya getirmek istiyoruz. Taraftara çağrıda bulunmak istiyoruz, bizi yalnız bırakmadılar, bu hafta daha iyi desteklemelerini istiyoruz. 30 bin kişiyi maça bekliyoruz" dedi.

Amedspor ayrıca haftasonu oynanacak Pendik maçına diğer taraftarların da 1 lira ile girebileceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim