Gazete EmekAmedspor Başkanı Nurullah Edemen, haftasonu Sakaryaspor’la oynadıkları maçta yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Sakarya’’da oynanan maç başlamadan önce statta, “Ölürüm Türkiyem” şarkısı çalınmış, dev ekranda askeri operasyon görüntüleri yayınlanmıştı.

Sakaryaspor’un 2-0’lık galibiyetiyle sona eren maç sonrası Sakaryaspor taraftarları önce Amedspor kulübesine saldırmış ardından da Amedspor'un soyunma odasına giderek futbolculara ve teknik heyete saldırmıştı.

Maç sonrası BBC Türkçe’ye konuşan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, saldırının güvenlik güçleri ile Amedspor oyuncuları arasında olduğunu öne sürmüştü.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Özgür Paksoy’a konuşan Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, yaşananların provokasyon olduğunu belirterek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

“Maç olmadığını anladık”

Edemen, maç öncesi futbolcuların ısınmak için antrenmana çıktığı sırada stadın iki skorboardundan çatışma ve operasyon görüntüleriyle birlikte “Ölürüm Türkiyem” şarkısının çalınmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Aslında orada onun maç olmadığını anlayabildik. Hal böyle olunca oraya gelen taraftar da görüntülerden olumsuz etkileniyor ve kendini bir şekilde deşarj etme ihtiyacı duyuyor.”

Stadyumun İl Gençlik Müdürlüğü bünyesinde bulunduğunu ve çalışanların devlet memuru olduğunu söyleyen Edemen “O görüntüleri oraya kim bıraktı? Görüntüler nasıl yayınlandı?” sorularının cevaplanması gerektiğinin altını çizdi.

“O su polise Diyarbakır’da gelseydi…”

Maçın başlamasıyla birlikte yedek kulübesine, teknik heyet ve futbolculara yönelik saldırıların olduğunu belirten Edemen, şöyle devam etti:

“Bu saldırılar sırasında oradan bir polis geçerken, yüzüne su değdi. Ama kardeşim hiçbir şey olmamış gibi devam etti. Bu Diyarbakır’da olsaydı ne olurdu bilmiyorum ama bunu sorgulamak lazım. Bu doğru olmayan bir provokasyon.

“Sakaryaspor’un cezalandırılması gerekir”

 “Maç sırasında maruz bırakıldığımız saldırılar maç sonrası da devam etti.

“Saldırılar soyunma odasında, teknik hocamıza karşı fiziksel saldırıya dönüştü. Hatta hocamıza tekmeler atıldı.

“İnsanları bir yere kadar durdurabiliriz. Ancak bir yerden sonra kontrolden çıkan tribün olayları olabilir. Birileri bunu amaçlayarak provokasyonlar geliştiriyor.

“Başta TFF ve savcılara, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması yönünde çağrıda bulunuyorum. Sakaryaspor’un cezalandırılması gerekir. Sakaryaspor ve maruz kaldığımız ırkçı saldırılara karşı suç duyurusunda bulunacağız.”

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim