Gazete Emek- Barcelonalı Milli Futbolcu Arda Turan ile ilgili skandal devam ediyor.  Makedonya maçı dönüşü Slovenya uçağında Milliyet yazarı Bilal Meşe’ye saldıran futbolcu Arda Turan kadro dışı bırakılarak milli takım kampından gönderildi.


Hürriyet’in haberine göre karar Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Asbaşkan Ali Dürüst ve Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından alındı.

Turan, Kosova maçının kadrosundan çıkarılıp Slovenya’daki kamptan gönderildi.

Ne olmuştu?


Türkiye, dün Üsküp’te Makedonya’yla golsüz berabere kaldı. Milli takım buradan uçakla Trieste’ye geçti.

DHA’nın aktardığına göre Turan, uçak hareket etmeden Milliyet yazarı, 44 yıllık gazeteci Bilal Meşe’ye saldırdı.

Turan, yolcuların bagajlarını uçağa yerleştirdiği sırada cam kenarında oturan Meşe’nin yanına gelerek, “Senin ananı, avradını, kızlarını, çoluğunu, çocuğunu s….” diye küfretti.

Ardından Meşe’nin boğazını sıkmaya çalışan Turan’ı diğer futbolcular Burak Yılmaz ve Caner Erkin engelledi.

Müdahale etmediler

Aralarında Futbol Direktörü Fatih Terim’in de olduğu ön sırada oturan yolcular kavgaya müdahale etmedi.

Uçağın inmesiyle kafile otobüsle Slovenya’ya doğru yola çıktı.

Milliyet, ‘saldırı’ haberini “EURO 2016’da yaşanan prim tartışmaları uçağa yansıdı” diye duyurdu.


Arda Turan savunma yaptı


Gazeteciye saldıran Turan, Instagram hesabından, ‘savunma değil bilgilendirme amaçlı’ yaptığını söylediği duyuruda, “Yarın kalktığınızda muhtemelen haberleri göreceksiniz… Eleştiriler, kınamalar, köşe yazıları, hep beraber birbirlerine destek planları ve devamı…” dedi.

Euro 2016’da ‘ıslıklandıktan sonraki röportajda olanları unutmayacağını dediğini’ aktaran Turan, Meşe’den “Dün ilk defa milli takım uçağında gördüm o şahsiyetlerden birini aylar sonra. Onlar kim mi? Biz ülkemizin formasını terletirken ve sonrasında; yalanla, iftirayla, insanların onuruna laf söyleyerek, ailevi değerlerine dil uzatıp sonra buna gazetecilik diyen kişiler” sözleriyle bahsetti.


Unutamamış


Turan şöyle devam etti: “Merak etmeyin üç-beş kişiler… Tabi alışmışlar bunları yapıp pişkince gezmeye… Neden? Çünkü düzen böyle gazeteciler ya… Gazetecilik aylar geçince unutuluyor ya… Çocukları, gençleri, kaoslar ve krizle besleyenler; hayalleri başka yerlere taşıyanlar… Yok öyle insanın, karekterine, ailesine değerlerine laf atmak… Unutmayanı da var bunun! Benim futbolculuğumu eleştiren gazetecilere teşekkür etmişliğim vardır ‘Haklısınız’ diye… Çünkü bu meslek olabilir… Ama aileme, değerlerime saldırmak olmaz; gücüm yettiğince de buna izin vermeyeceğim… Dün yaptığım doğru muydu? Bilmem! Evine misafir olup, adam satıp, iftira atıp arkadan iş çeviren olacağıma, yüzüne, bağırarak, saldırarak cevap beklerim… Belki doğru değil ama dürüstçe, onurlu, şerefli bir davranış…”


‘Arkamdan konuşurlar’


Meşe’nin, karşısında ‘kıvırdığını’ iddia edip ‘aylarca sayfalar doldurmasına rağmen iki kelime edemediğini’ öne süren Turan, şunları kaydetti: “Gerçi yarın konuşurlar, arkamdan! Bu fotoğrafta gördüğünüz çocuk hayatta iyi veya kötü ne yaptıysa bedelini ödedi; öder de… Allah’tan başka kimseden bir şey istemedi, beklemedi… Hesabı da kimseye vermez… Arda Turan yola çıkarken iyi futbolcu, star vs. olmak için çıkmadı. Şerefli, onurlu bir adam olmak için, ailesine sevdiklerine sahip olmak için çıktı… Her kim şerefime, aileme, onuruma laf etmeye kalkarsa; Allah’ın bana verdikleriyle, gücüm yettiğince karşılığını alır…”

Gazeteci Bilal Meşe, saldırıyı anlattı: Şaka sandım


Milli futbolcu Arda Turan’ın küfürler savurup saldırdığı Milliyet yazarı Bilal Meşe, meslek hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Turan, “Senin ananı, avradını, kızlarını, çoluğunu, çocuğunu s….” diye küfrettiği Meşe’nin, kendi ‘ailevi değerlerine dil uzattığını’ öne sürüp boğazını sıkmaya çalışmıştı.

Gazeteci anlatıyor: Olay nasıl yaşandı?

Gazeteci Bilal Meşe, saldırı anını şöyle anlattı: “Uçağa bindik. 12A’da oturuyordum. Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda ‘Bilal Meşeeee’ diye bağıran Arda’yı gördüm. Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra ‘Ben adamın a….. k…… ulan’ diye bağırarak, yüzünde garip bir ifade gördüğüm milli takımın kaptanıyla karşı karşıya kalmıştım. Şoktaydım. O hala ana avrat, din iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce fotomuhabirimiz Vedat Danacı geldi. ‘Ne yapıyorsun Arda’ deyip onu sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada salladığı bir yumruk boşa gitti. Aslında Vedat tuttuğu için yumruk boşa gitti. Hadise devam ederken milli takım antrenörü Levent Şahin hadiseye müdahale etti. Onu sakinleştirmeye çalışan bir de koruma vardı. Korumaya da ağzına geleni söyledi. Hatta ‘Sen kim olursun’ gibisinden laflar etti. Ben bu olaylar sürerken elimi arkaya doğru götürdüm ve hiçbir biçimde kendisine müdahale etmedim. Fatih Terim iyi ki arkaya gelmedi yoksa bu durumda, daha kötü şeyler de olabilirdi diye düşünüyorum. Bence gelmediği iyi oldu.”

‘Meslek hayatımda ilk’

Meşe, meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, İstanbul’a dönmeyi düşündüğünü, kalması halinde de antremanlara katılmayacağını söyledi.

Meşe, diğer gazetecilerin de benzer karar almak üzere olduğunu anlatarak şöyle devam etti: “Arda’nın bana ‘Seni bu uçağa alanın…’ diyerek ağıza alınmayacak küfürler savurduğu insanlar TFF Başkanı Yıldırım Demrören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim. Sabah erkenden gazete patronum sayın Yıldırım Demirören aradı ve sakin olmamı söyledi. Olayın 15 tanığı var. Onlar da mahkemede şahit olacaklarını söylediler. Dönüşte hemen cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım.”

Turan, milli takımdan kovuldu

Makedonya maçı dönüşü Slovenya uçağında Milliyet yazarı Bilal Meşe’ye saldıran futbolcu Arda Turan kadro dışı bırakılarak milli takım kampından gönderildi.

Kaynak: Diken
 

Editör: TE Bilişim