Gazete Emek - Beşiktaş, orta saha oyuncusu Josef de Souza'nın MKE Ankaragücü ile oynanan maçtan sonra çıkan olayda takım arkadaşına saldıran taraftara müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görmesi ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) söz konusu kartın iptali için yaptığı başvurunun kabul edilmemesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Vodafone Park'ta düzenlenen toplantıya Josef'in yanı sıra Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Engin Baltacı, "MKE Ankaragücü maçından sonra daha güzel konuları konuşmak için bir araya gelmek isterdik. Ancak öyle bir pozisyonda bir araya gelmedik. Hukuk kazalarının düzelme ihtimalinin her zaman olduğuna inanan bir hukukçuyum." diyerek sözü Josef'e bıraktı.

Tecrübeli oyuncu ise sözlerine, "Kulüp başkanıma, camiamıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Son günlerde bana gösterdikleri destek benim için çok şey ifade ediyor." diyerek başladı.

Çok zor ve üzücü bir hafta yaşadığını aktaran Josef, "Uzun süre sahalardan uzak kalmıştım. İlk 4 maçta takımımın yanında değildim. Gece gündüz çalışarak takımıma destek olmak için normalden de erkenden sürede sahalara döndüm. Takımıma yardımcı oldum. Maç içinde hakeme de yardımcı oldum. Müsabakadan sonra malum olaylar yaşandı. O esnada normal davranmama rağmen kırmızı kart gördüm ve bir maç ceza aldım. Bu karar yüzünden ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisine verilen cezanın normal olmadığını ileri süren 33 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

Hayatta bazen söylediklerinizden çok yaptıklarınız çok şey ifade eder. Ben de yaptıklarımla karakterimi gösteririm. Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonunda hocaların, başkanların ve kaptanların olduğu bir toplantı yapıldı. Birlik, beraberlik ve şiddete karşı mesajları verildi. Bu çok doğruydu. Geçen haftaki maçta takım arkadaşlarım ve hakeme yardımcı oldum, onları korudum. Bunun sonunda haksız bir ceza aldım. Bu cezanın 1 maç olması çok önemli değil. Ben, 4-5 haftadan beri takımdan uzağım ama neden böyle bir ceza verildiği mesele. Orada yüzde 100 doğru bir şey yaptığıma inanıyorum. Arkadaşlarımı koruduğumu biliyorum. Böyle bir aksiyonun sonunda ceza verilmesini kabul edemiyorum. Bundan dolayı da çok üzgünüm."

Josef de Souza, sahaya giren taraftarın takım arkadaşları Salih Uçan ve Cenk Tosun'u ya da karşılaşmanın hakemlerini sakatlayabileceğini veya yaralayabilme ihtimalinin olduğunu belirterek, "Sahada kötü bir olay yaşandı. Sahaya giren taraftar Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı ya da elinde onlara zarar verecek, yaralayacak bir alet olsaydı, sahadaki herhangi biri yaralansaydı insanlar bana yine 1 maç mı ceza vereceklerdi? Bu cezanın ne kadar yanlış olduğunu tartışmaya gerek yok. Milli oyuncular Cenk ya da Salih'in futbol oynamasını engelleyecek bir şey olsaydı gerçekten şu an Josef'in cezası mı konuşulacaktı? Bu tür durumlar da bu şekilde cezalandırılması maalesef Türk futbolunun imajına zarar veriyor." diye konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, TFF Tahkim Kurulunun duruşmalı savunma isteğini geri çevirmesinin de kendisini çok üzdüğünü aktardı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ailesiyle Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Josef, yaşananlardan sonra güvensizlik hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Editör: TE Bilişim