Gazete Emek- Türkiye Süper Ligi'nde haftanın en önemli maçında Beşiktaş, Galatasaray'ı 3-0'lık net bir skorla yendi. Bu skordan sonra Galatasaray'ın teknik direktörü ile yolarını ayıracağı gelen bilgiler arasında.

Beşiktaş, Süper Lig'in 14. haftasında lider Galatasaray'ı konuk etti. 19:30'da başlayan karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetti. Beşiktaş, evinde Galatasaray'ı ağırladığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

DETAYLAR

1'inci dakikada Cenk Tosun kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cenk'in plase vuruşu kaleci Muslera'da kaldı

10'uncu dakikada Feghouli'nin ara pasında Rodrigues topa hareketlendi. Rodrigues'in içeri kestiği topta Pepe kademeye girdi.

17'nci dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Quaresma, Muslera'nın önde olduğunu gördü ve uzaklardan kaleye vurdu. Muslera son anda topa müdahale etti.

22'nci dakikada gelen hava topunu Gomis indirdi. Feghouli kaleci ile karşı karşıya kaldı. Gökhan Gönül son anda müdahale etti.

26'ncı dakikada Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz topa istediği gibi vuramadı, karambol sonucu top Fabri'de kaldı.

31'inci dakikada Rodrigues ile Mariano paslaştı. Rodrigues topu aldıktan sonra bu kez Feghouli ile oynadı. Feghouli'nin tek topunda Rodrigues'in vuruşu az farkla auta çıktı.

39'uncu dakikda Cenk ceza sahası içerisinde topla buluştu. Cenk'in içeri çevirdiği topta Oğuzhan yerde kaldı, hakem devam ettirdi. Daha sonra oluşan karambolde Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.

44'üncü dakikada Oğuzhan Özyakup uzaktan vuruşunu yaptı, top auta gitti.

45'inci dakikada Quaresma ceza sahası içerisine girdi, sol ayağıyla yaptığı vuruş Muslera'da kaldı.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

Beşiktaş, Galatasaray karşısında Cenk Tosun'un 46'ncı dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Beşiktaş, Dusko Tosic'in 70'inci dakikada attığı golle skoru 2-0 yaptı!

Beşiktaş, 90'ıncı dakikada Alvaro Negredo ile skoru 3-0'a taşıdı. Fernando Reges'in kaybettiği top sonrasında gelişen atakta Gary Medel'in pasında topla buluşan Alvaro Negredo, iki oyuncudan sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Kaleci Fernando Muslera'yı da geçen Alvaro Negredo topu boş kaleye gönderiyor.

Maç, Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğüyle sonlandı.

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Cenk

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Belhanda, Feghouli, Gomis


MAÇTAN NOTLAR

Bu sezon ligde istediği gibi bir görüntü sergileyemeyen Beşiktaş, ligin son 2 haftasında 4 puan kaybetti. Siyah-beyazlı ekip, bu iki karşılaşmada gol de atamazken, 13 haftada 6 galibiyet alabildi. Bu süreçte 5 beraberlik ve 2 yenilgi alan son iki yılın şampiyonu Beşiktaş, elde ettiği 23 puanla lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde, averajla dördüncü sırada.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde topladığı 29 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray ise, siyah-beyazlı ekip karşısından galibiyetle ayrılarak hem rakibiyle arasındaki puan farkını arttırmayı hem de zirvedeki yerini korumayı amaçlıyor.

Babel sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş'ta derbi öncesi Ryan Babel sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde bu sezon Fenerbahçe, Trabzonspor ve Akhisarspor karşılaşmalarında sarı kart gören Hollandalı futbolcu, bugün de aynı durumla karşılaşırsa 15. haftadaki Kayserispor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Tolga Ciğerci ve Latovlevici yok

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci ile ameliyat edilen Iasmin Latovlevici, derbi maçta forma giyemeyecek. Aytemiz Alanyaspor maçında aldığı dirsek darbesi nedeniyle yüz kemiğinde kırık oluşan Serdar Aziz'in ise özel maske ile maçta görev alacak.

Maicon ve Ndiaye ceza sınırında

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesinde Maicon Roque ve Badou Ndiaye, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Daha önceki maçlarda üçer kez sarı kart gösterilen Maicon ve Ndiaye, Beşiktaş karşısında da kart görmeleri durumunda ligin 15. haftasındaki Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakasında görev yapamayacak.

Editör: TE Bilişim