Gazete Emek- Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbinin ardından sarı-kırmızılı kulübün 2. başkanı Abdurrahim Albayrak, "Rambo Okan" lakaplı Fenerbahçe taraftarı Okan Güler'in saldırı girişimine maruz kaldı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından Abdurrahim Albayrak, basın mensuplarına açıklama yapmak için stadın önüne çıktı.

Albayrak, açıklama yapmaya hazırlanırken, sarı-lacivertli taraftar Okan Güler, "Buraya ne yüzle geldin." diyerek üzerine yürüdü.

Spor Şube ekipleri ile Albayrak'ın yakın korumasının müdahalesiyle saldırgan Okan Güler alandan uzaklaştırıldı.

"FLORYA'DAN GALİBİYET İÇİN ÇIKMIŞTIK"

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Albayrak, "Kazandığımız için mutlu ve sevinçliyim. Florya'dan ayrılmadan önce hocamızla toplantı yaptık. Fatih hocamın yüzü güldüğünde, kafası rahat olduğunda her maçı alacak güçteyiz. İstediği transferleri yaptık, yüzü gülüyor. Güzel günler bizim olacak. İyi oynadık. Teknik ekibi ve futbolcuları kutluyorum. Florya'dan galibiyet için çıkmıştık. Güzel oynadık ve 3 puanı aldık. Daha çok maç var. Bu derbi ilk de değil son da değil. Bugün biz kazandık yarın başkası kazanır. Camiamıza hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Karşılaşmadaki tek golün sahibi Mustafa Muhammed ile konuşan Albayrak, "Mustafa Muhammed şık ve güzel bir gol attı. Geçen hafta da gol atmıştı, iki haftada iki gol oldu. '10 gol atmadan ailemi İstanbul'a getirmeyeceğim' dedi. Ben de ona 'Çabuk gol at da aileni kavuş' dedim. Aramızda böyle bir konuşma olmuştu." ifadelerini kullandı.

Transfer döneminde başkan Mustafa Cengiz ve yönetimin kendisine görev vererek güvendiğini söyleyen Albayrak, "Transfer dönemi için kitap yazsam bitmez. Sabah 7'de bütün arkadaşlarımla kendi şirketimde çalışırken Fatih hoca geldi. Bir uçak buradan bir uçak Londra'dan tuttum. Pilot arkadaşlara da 5'ten önce getirmeleri için prim verdim. 5'ten önce getirdiler, onlara da teşekkür ediyorum. Bütün yönetimdeki arkadaşlarıma, başkanıma teşekkür ediyorum. Bana yetki verdiler, güvendiler. İyi transferler yaptık. Mustafa Muhammed'i bütün Avrupa izleyecek." değerlendirmesinde bulundu.

RAMBO OKAN KİMDİR?

23 Ekim 2010'da silahlı bir protestoya kalkışan "Rambo" lakaplı Okan Güler, Ali Koç'la görüşmek istemişti. Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre yaklaşık üç saat sonra Ali Koç ile telefonla görüştürülen Rambo Okan ikna edilmiş ve elindeki silah ile birlikte gözaltına alınmıştı. Ekip otosuna bindirilen Rambo, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon. Aziz istifa" şeklinde bağırmıştı.

"AZİZ YILDIRIM'I PROTESTO İÇİN YAPTIM" DEMİŞTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Okan Güler, verdiği ifadede, "Silahı çalmadım. Buldum. Silahla Feneryuma girip Aziz Yıldırım'ı protesto edecektim. İçerde bulunan personeli dışarı çıkararak kendimi rehin alacaktım. Aziz Yıldırım'ı başkan olarak istemiyorum. Ali Koç Fenerbahçe'ye başkan olana kadar Fenerbahçeliliğimi dondurdum. Amacım Aziz Yıldırım'a gönderme yapmaktı. Her delikanlı benim gibi olsa" demişti.

Okan Güler, 1999 yılında baba evine yaktığı davadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldıktan sonra Üsküdar'da bir mağazaya girip mağaza çalışanlarını silahla rehin almıştı. Saatler süren çabaların ardından Rambo kendilerini gazeteci olarak tanıtan polisler tarafından yakalanmıştı.

Kadıköy Adliyesi'nde boşanma davası görülen Rafet El Roman'a, adliye çıkışı, "çocuğuna neden sahip çıkmıyorsun" diyerek saldırmıştı. Rambo ayrıca, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yapımı sırasında ve Boğaz Köprüsü'nde de intihara teşebbüslerinde bulunmuştu.

Kaynak: Habertürk

Editör: TE Bilişim