Gazete Emek- 2012'de Doğu Güneydoğu eksenli bu birlik kurulduğu zaman kıyamet kopmuştu. Şimdi ise Mezopotamya Kulüpler Birliği'ne benzer bir yapıyı Karedeniz kulüpleri kurmak için harekete geçti. Çaykurrizespor Başkanı Tahir Kıran bu yönde açıklamalar yaptı. Karadeniz Birliği'ne karşı da bir soruşturma başlatılacak mı hep birlikte göreceğiz.

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un yeni başkanı Tahir Kıran, kimseyle kavga etmeden tüm kulüplerle dostça mücadele edeceklerini söyledi.

Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de kavga eden görüntüsünden uzaklaşacağını belirten Kıran, "Hedefimiz Karadeniz birliğini kurmak, herkesin birbirine destek olması. Çok ciddi bir potansiyel var, bunu kullanamıyoruz. Biz, Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin'den Sakarya'ya kadar kullanamıyoruz. Bu gücü kullanılabilir hale getirmemiz lazım. Karadeniz birliğini kurmamız lazım. Karadeniz birliğini kurarsak eğer bizim bileğimizi kimse bükemez." ifadelerini kullandı.



Karadeniz'deki birliği engelleyecek tutumlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Kıran, şunları aktardı:

"Geçmişte yaşanan bazı olaylar var ama hepimizin Trabzon ile akrabalığı var. Neyi paylaşamıyoruz? Orada 3-5 futbolcunun yaptığı bir olayın senelerce ceremesini çekemeyiz. Yaşandı bitti. Beni bundan dolayı çok eleştirenler olacaktır. Doğru değil, doğrusu hepimizin el ele vermesi lazım."

Kıran, birlik için bir yerden başlamak gerektiğini dile getirerek, "Ben Trabzon ile kol kola maç seyredeceğim dediğim zaman buna bir sürü Rizeli ve Trabzonlu hemşehrim çok sıcak yaklaştı. Birkaç fanatik haricinde. Trabzon ile iç içesin. Değişik olan ne? Birkaç futbolcunun şahsi meselesinden dolayı senelerce küsemeyiz. Biz kimseyle yapmayacağız. Özellikle Karadeniz kulüpleri ile yapmayacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim