Gazete Emek- Rusya'da yapılan Dünya Kupası'nın ikinci turunun ikinci günü nefes kesen maçlara sahne oldu. İlk olarak Turnuvanın favori takımlarından İspanya ev sahibi Rusya'ya penaltılarla elenirken günün son maçında ise Hırvatistan, Danimarka'yı penaltılarla eleyerek Rusya'ın çeyrek finaldeki rakibi oldu. 

HIRVATİSTAN-DANİMARKA MAÇI NEFES KESTİ

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Hırvatistan - Danimarka maçını penaltılarda Hırvatistan kazandı.

Hızlı başlayan maçta ilk golü Danimarka buldu. Maçın henüz 1’inci dakikasında Mathias Jorgensen attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Hırvatistan’ın 4’üncü dakikada Mario Mandzukic’le bulduğu gol, Danimarka’nın sevincinin kısa sürmesine neden oldu: 1-1

Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda da gol olmayınca maçın normal süresi 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Ardından uzatmalara geçildi.

Takımlar ilk 15 dakikalık uzatmalarda gol bulamadı.

Hırvatistan, ikinci uzatmaların 115’inci dakikasında penaltı kazandı ama penaltıyı kullanan Modric, bu fırsattan yararlanamadı ve kaçırdı.

Uzatmalarda da galibiyet golü gelmeyince maç penaltılara gitti.

Karşılıklı penaltıların kaçırıldığı maçta gülen taraf, 3-2 kazanan Hırvatistan oldu. Hırvatlar çeyrek finale adını yazdırdı.

HIRVATİSTAN'IN RAKİBİ RUSYA

Gündüz maçında ise Rusya favorilerden İspanya'yı penaltılarla elemişti. 

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçının 12. dakikasında İspanya öne geçti. Rusya ceza sahasının sağından kullanılan serbest vuruşta topun başına Asensio geçti. Asensio'nun altıpas önüne gönderdiği topta Sergi Ramos ile mücadeleye giren Ignashevich'in düşerken bacağına çarpan top kendi ağlarına gitti: 1-0

36. dakikada Rusya beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Zobnin'le paslaşan Golovin, ceza sahası içinde sol çaprazdan köşeye plase bir vuruş yaparken, top az farkla yandan auta çıktı. 40. dakikada Rusya penaltı kazandı. Sağ kanattan kullanılan kornerde arka direkte Dzyuba kafa vuruşu yaparken kaleye giden topun Pique'nin eline çarptığı gerekçesiyle hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. 41'inci dakikada penaltı atışını kullanan Dzyuba, kaleci De Gea ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

İLK YARI 1-1 TAMAMLANDI

45+1. dakikada gelişen İspanya atağında Asensio'nun ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Diego Costa, ceza sahası içinde kayarak vuruşunu yaptı. Kaleci Akinfeev'in yatarak müdahale ettiği top yükseklik kazanırken, meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.

UZATMALAR DA EŞİTLİKLE TAMAMLANDI

85. dakikada İspanya tehlikeli geldi. Ceza sahası dışında Aspas'ın pasıyla topla buluşan Iniesta, önünde seken topa çok sert vurdu. Kaleci Akinfeev'in müdahalesi sonrası Isco'nun şutunda ise savunma tehlikeyi önledi. 109. dakikada İspanya ikinci golüne yaklaştı. Hızlı gelişen İspanya atağında Rodrigo süratle ceza sahasına girip, sağ çaprazdan şutunu çekerken, kaleci Akinfeev'den dönen top altıpas önünde Carvajal'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda ise top savunmadan döndü. Mücadelede 90 dakika ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve penaltı atışlarına geçildi.
Penaltılarda rakibine üstünlük kuran Rusya, adını çeyrek finale yazdırdı.

İspanya’nın penaltı gollerini Iniesta, Gerard Pique,Ramos kaydetti. Koke, Lago Aspas ise penaltı atışından yararlanamadı. Rusya’nın penaltı golleriniyse Fedor Smolov, Sergey Ignaşeviç, Aleksandr Golovin ve Denis Çernışev attı.

Editör: TE Bilişim