Gazete Emek- Fenerbahçe'nin 2-3 Haziran'da yapılacak olağan genel kurulunda başkan adayı olan Ali Koç, kulübün mali tablosunun şeffaf olmadığını savundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve yönetimin kendilerinden bilgi sakladığını ileri Ali Koç, canlı yayına çıkma çağrısı yaptı.

Yönetimin kendilerine zorluk çıkardığını belirten Koç, "Fenerbahçe TV'de haberimiz dahi yapılmıyor. Aziz Yıldırım ve yönetim bizden bilgi saklıyor" dedi. Koç ayrıca, üye yapılmaması gereken kişilerin kulübe üye yapıldığını, bu isimlerin Fenerbahçeli olmadığını söyledi. Yönetime gelmesi durumunda her şeyi baştan kuracağını ifade eden Koç, Passolig'e de gerek olmadığını vurguladı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ı öven Ali Koç, göreve gelmesi durumunda tecrübeli teknik adamla yola devam edip etmeyecekleriyle ilgili gelen bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Aykut Kocaman bir hocadan fazlasıdır. 3 Temmuz'u biz beraber yaşadık. Aykut hocanın, insanlığıyla, adamlığıyla benim kalbimde yeri farklıdır. 3 Temmuz'da birlikte neler yaşadığımızı bir biz bir de Allah bilir. Aykut hoca o dönemde takımı motive etti. Son maça kadar şampiyonluk şansımızı korudu, orada çok önemli bir liderlik gösterdi. Türkiye Kupası'nı yıllar sonra onunla aldık. UEFA'da yarı final oynadık. Aykut Kocaman bu camianın değeridir. Devam etmek çok isterdim. Bu konu hakkında bir şey söylemiyorum ama istikrara inanıyorum. Devam ederse katkılarının olacağını biliyorum ancak Fenerbahçe taraftarının da beklentisini göz ardı etmemek lazım."


CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Koç'un açıklamaları şöyle:


Ali Koç: Fenerbahçeli değişim istiyor, ümidi de bende görüyor

Ben tutkumun peşinden koşarım. Küçüklüğümden beri hayalimde vardı Fenerbahçe'ye başkan olmak. En büyük itiraz küçük oğlumdan geliyor. Başkan olma kararını aldıktan sonra bütün ailem çok destek oldu. Sonuç ne olursa olsun yola çıktık Allah utandırmasın diye bekliyoruz bakalım neler olacak.

Gittiğim yerlere diğer takım taraftarları da bana destek oluyor, bu büyük bir gurur. Ben başka bir camiaya hiç saygısızlık yapmadım. Bir felsefem var; kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın. Fenerbahçe çok daha iyi yönetilmeyi hak ediyor. Ben de bu yüzden başkan olmak istedim. 

'TÜRK FUTBOLU ÇAĞIN ÇOK GERİSİNDE KALDI'

Zihniyet, yatırım bir çok şeyde Türk futbolu olarak çok geride kaldı. Bunun için de aday oldum. Fark yaratabileceğimi düşünüyorum. Türk futbolunu etkileyebileceğimi düşünüyorum. 10-15 yılda nefret ortamı var. Kulüpler arasındaki şiddet ortamı sona ermeli. Türk futbolunu hak ettiği yere getirmek için kulüpler ve federasyon olarak ortak bir çalışma içinde olmalıyız. Türk futbolu çağın çok gerisinde kaldı. Baktığınız zaman sonuçları da ortada.

'TEKERLEĞİ YENİDEN İCAT ETMEYE GEREK YOK, PASSOLİG TARAFINDA DEĞİLİM'

Passolig tarafında değilim. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Dünyada sadece İtalya'da vardı, o da kalktı. Bana göre gerek yok. Zararı yok ama desteklemiyorum.
Fenerbahçe iyi yönetilmiyor. Günü birlik düşünülüyor. Çok daha akılcı, rasyonel yönetilmeli kulüpler. Sadece biz değil diğer kulüpler de.
Başarı istiyorsanız, mali açıdan kuvvetli olmanız gerekiyor. Türk futbolunun içinde olduğu mali durum, sürdürülebilir değil.

'FENERBAHÇE'YE VERECEĞİM BİR MEBLAĞ VAR'

Benim Ali Koç olarak, karşılık beklemeden Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vereceğim bir meblağ var. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sponsorluk yapılabilecek tüm alanlarının maksimum seviyeye getirileceğinin taahhüdünü verebilirim. Şirketlerim kulübe her alanda sponsor olacak. Gelirlerimiz artacak. Kulüp bir sermaye grubunun altına girmeyecek. Fenerbahçe'nin sponsor gelirlerini maksimum seviyeye çıkartabileceğimi taahhüt edebilirim.

'3 TEMMUZ'U BANA YIKMAYA ÇALIŞTILAR'

Kapalı kapılar arkasında konuşuyorlar, 3 Temmuz'u bile bana yıkmaya çalıştılar; bu ülkede Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bile gizli tanık ifadesiyle hapse atıldı.
Aziz Yıldırım sürekli hakkımda söylenti çıkarıyor. Başkanla 2014 yılında sorun yaşadık. 2015 seçimlerinde yapılan baskı bugünleri getirdi. Aziz Yıldırım ne amaçlıyor anlamıyorum. Ben başkana bir kez daha sesleniyorum. Çıkalım televizyona açıklayalım. İkimizden biri yalan söylüyor. Çıksın ortaya. Defterleri açalım, koşa koşa gelirim.

'CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİM, HENÜZ RANDEVU VERİLMEDİ'

Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek istedim. Randevu verilmedi henüz.

Editör: TE Bilişim