Gazete Emek- Daha önce FETÖ savcılarının başlattığı 'Şike soruşturması' kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a bir kez daha hapis cezası istendi. 


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör’ün karşılıklı darp ve hakaret soruşturması tamamlandı.

Milliyet'in haberine göre, savcılık hazırladığı iddianamede Aziz Yıldırım'ın 'kasten yaralamak' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsini istedi. Savcılık ayrıca Yıldırım'ın 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 18/1 maddesince seyirden yasaklanmasını da talep etti.

İddianamede Işık Eyigüngör'ün de 'kasten yaralamaya teşebbüs' suçundan cezalandırılması istendi. İddianame mahkemeye gönderildi.

1 YIL BOYUNCA MAÇLARA GİDEMEYECEK

Aziz Yıldırım ve Işık Eyigüngör, kavganın ardından uzlaşmayı kabul etmemişti. Ağır mahkeme iddianamede savcının talep ettiği şekilde ceza alırsa Aziz Yıldırım aldığı cezanın infazından itibaren 1 yıl boyunca maçları ve idmanları izleyemeyecek, hiç bir spor alanına giremeyecek.

Editör: TE Bilişim