Gazete Emek- Fenerbahçe Spor Kulübü'nden eski futbolcuları Ümit Özat'ın yaptığı "Kendi kapının önüne bak, FETÖ'yü görürsün!" açıklamalarına yanıt geldi.

Ümit Özat'tan Fenerbahçe'yi kızdıracak sözler: Kendi kapının önüne bak, FETÖ'yü görürsün!Ümit Özat'tan Fenerbahçe'yi kızdıracak sözler: Kendi kapının önüne bak, FETÖ'yü görürsün!

 
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçemizin formasını giymiş ve hatta kaptanlık gibi çok önemli bir görevi üstlenmiş Ümit Özat’ın, geçtiğimiz gün bir Youtube kanalında yaptığı beyanlar üzerine bu açıklama tarafımızca kaçınılmaz hale gelmiştir.
 
Fenerbahçe formasını giymiş bir kişi olarak Ümit Özat’ın 2018 yılından itibaren Kulübümüze dair yaptığı tüm açıklamaların ne anlam taşıdığını çok iyi bilmekle beraber kendisinin yorumlarını bugüne dek ifade özgürlüğü kapsamına değerlendirdik.
 
Ancak söz konusu camiamız olduğunda çirkince iftira ve saldırıları yayın politikası haline getirmiş, kime ve kimlere hizmet ettiği herkes tarafından bilinen bir yayında verdiği son beyanatlarla Ümit Özat, bu kez sınırını ve haddini fazlasıyla aşmıştır.
 
Fenerbahçe takımının kaptanlık pazubandını taşımış bir insan kulübümüzün değerlerine nasıl sahip çıkılması gerektiğini de en iyi bilmesi gereken kişidir.
 
Yaptığı son açıklamalarla Fenerbahçe değerlerini içselleştiremediği çok belli olan Ümit Özat’ın, camiamıza düşmanlığı adeta bir misyon gibi üstlenen şahısların yayınında bu söylemleri ifade etmesi, içerisinde bulunduğu ruh halinin en net göstergesidir.
 
Kendisinin bu davranışının ne amaca hizmet ettiği satır aralarını iyi okuyan taraftarlarımızın malumudur. Bu duruma ilişkin başka söylenecek söz yoktur.
 
Bu noktada, Fenerbahçe ile var olmuş bu kişiye yanıt vereceğimiz yegane konu;
 
Fenerbahçe çatısı altında Fenerbahçe’nin başarısı için geçmişte de bugün de elini taşın altına koymuş, bu formanın ağırlığını hiçbir zaman unutmamış Emre Belözoğlu hakkındaki çirkin, üslupsuz, haksız, iftira dolu açıklamaları olacaktır.
 
İftiralarla aslında kulübümüze ve camiamıza zarar vermeye çalışılan; amacı, rengi, tarafı belli odakların hedefi olan Emre Belözoğlu’nun; 3 Temmuz 2011’de ve sonrasında durduğu yer, yaptığı açıklamalar, ortaya koyduğu duruş ve tavır, camiamızın, tüm kamuoyunun malumudur ve kanıtlarıyla ortadadır.

ÜMİT ÖZAT NE DEDİ?

Ümit Özat'tan Fenerbahçe'nin açıklamasına yanıt: Hep Aziz başkanın yanında oldumÜmit Özat'tan Fenerbahçe'nin açıklamasına yanıt: Hep Aziz başkanın yanında oldum
 
Bugün, Fenerbahçe adını kullanarak kendini gündeme getiren bu kişi ise geçmişinde ortaya koyduğu herkesçe bilinen eylem- fiilleriyle ve bugün dile getirdiği hadsiz söylemleriyle bu camianın bir parçası olamayacağını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
 
Fenerbahçe’nin böyle ‘dostları’ varken başka düşmana ihtiyacı olmadığı açık ve aşikardır."

Futbol Arena'ya konuşan Özat, "FETÖ'nün bu ülke için tehlikeli olduğunu sizler yeni söylüyorsunuz. Biz 20 yıldır söylüyoruz. Antrenörlerde FETÖ'cü var, başkanlarda FETÖ'cü var hâlâ, yöneticilerde FETÖ'cü var. Bütün spor camiasında FETÖ'cü var. Kim diyorsa ki FETÖ temizliği var alnını karışlarım. Bir tane yetkili makam çağırsın tek tek, isim isim açıklayayım" dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki'nin açıklamalarına da değinen Özat, "Kendi kapının önüne bak FETÖ'nün nerede olduğunu görürsün. Bunu herkes biliyor. Üç maymunu oynamanın bir anlamı var mı? Çoğu insan bu sümüklüye muhterem derken biz F tipi diyorduk" diye konuştu. 

FETÖ yapılanmasıyla karşılaşmasının 2000 yılında başladığını belirten Özat, "Benim neler çektiğimi bana sorsunlar onları bu kulübe sokmamak için. Otobüste hangi futbolcuyu tokatladığımı bana sorsunlar, ilahilerle maça gitmek, futbol takımında böyle şeyler olmaz" ifadesini kullandı.

Özat, ayrıca "FETÖ'den şikayet eden tüm kulüplerin içinde bir FETÖ'cü var, hocasında, yöneticinde, sportif direktöründe..." ifadesini kullandı.

ÜMİT ÖZAT'TAN FENERBAHÇE'YE CEVAP

Fenerbahçe'nin açıklamasını alıntılayan Ümit Özat, "Büyük Fenerbahçe Kulübüne ve Taraftarına" başlığı ile sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
 
"Büyük Fenerbahçe Kulübüne ve Taraftarına...

1- Ben Fenerbahçeliyim.

2- Futbol oynarken çok yıldızımız barışmasa da 2011 şampiyonluğundan sonra Fetö’ye karşı tek başına verdiği mücadele ile hep Aziz başkanın yanında oldum.

3- Takımımın bulunduğu durumdan ve tutarsız kararlarından rahatsızım. Yıllarca kaptanı olarak hizmet verdiğim kulübüme karşı kendimi sorumlu hissediyorum. Üslubumu beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama yanlış yoldasınız. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum."

EMRE BELEZOĞLU: SAHA DIŞINDA BU KADAR FÜTURSUZCA KELİMELER KULLANMAM 

Erol Bulut'un ayrılığı sonrası takımın başına geçen Emre Belözoğlu, bugün gerçekleştirilen sabah idmanının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Fenerbahçe teknik sorumlusu Emre Belözoğlu, Samandıra Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Önemli açıklamalarda bulunan Belözoğlu, "Benim de hayalim Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük teknik adamlardan birisi olmak. Hedefim ve hayallerim inanın çok daha büyük. İnandığım doğrulardan vazgeçmeden, yoluma devam edeceğim." ifadelerini kullandı. Ayrıca 40 yaşındaki teknik sorumlu, teknik ekibe yeni isimlerin de katılacağını duyurdu. İsmail Kartal'ın döneceğine dair iddialara da Emre Belözoğlu verdiği cevapla yalanlandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TEKNİK ADAMLARNDAN BİRİ OLMAK İSTİYORUM

"Futbol oynarken dahi geliştirmeyi çalıştırdığım özelliklerimi arkadaşlarıma anlatmaya çalışacağım. Benim de hayalim Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük teknik adamlardan birisi olmak. Hedefim ve hayallerim inanın çok daha büyük. İnandığım doğrulardan vazgeçmeden, yoluma devam edeceğim. Fatih Terim ve Sergen Yalçın ülke futboluna büyük hizmet etmiş kişilerdir. Çok büyük saygı duyuyorum onlara."

ÜMİT ÖZAT AÇIKLAMASI

"Ümit Özat'la aynı takımda oynamadım ama milli takımda beraber oynadım. Kendisiyle, olayı kişiselleştirebileceğim bir diyaloğum olmadı. Söylemem gereken çok şey olmasına rağmen bugün konuşmak istemiyorum. Benim tek amacım, bu 10 haftada bütün enerjimi Fenerbahçe'ye vermek."

"İş Fenerbahçe'nin menfaatine dayandığında herkesin hesabı ve planı belli. Fenerbahçe formasını 1 dakika bile giymiş herkes benim için değerli. Ama hiçbir futbolcu arkadaşım için saha dışında bu kadar fütursuzca kelimeler kullanmam."

ÜMİT ÖZAT İFADE VERDİ

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden Özat'ın Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdiği öğrenildi.

"FETÖ İLE İLGİLİ BİLDİKLERİMİ ANLATTIM"

Ümit Özat, verdiği ifadenin ardından resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamasında Özat, “Bugün, devletimizin davetine icabet ederek İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'ne giderek FETÖ ile ilgili bildiklerimi anlattım" dedi.

Editör: TE Bilişim