Gazete Emek-Galatasaray'a Igor Tudor, 2 hafta önce Beşiktaş yenilgisinden sonra ciddi bir şekilde tartışılmaya başlanmıştı. Galatasaray yönetimi geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile Tudor'un arkasında olduğunu iddia etmişti. Bu hafta ise Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisinden sonra Tudor'un görevine son verildiği belirtiliyor. 


Galatasaray resmi sitesinde Tudor'un adı kaldırılırken, bu gidiş taraftarı da ikiye böldü. 


Galatasaray'da bugün saat 14:00'te gerçekleşecek olan yönetim kurulu toplantısı sonrasında çok büyük bir sürpriz olmazsa Igor Tudor ile yollar ayrılacağı öğrenildi. 

Sarı kırmızılı kulüp, Tudor'a 400 bin euro tazminat ödeyeceği de gelen bilgiler arasında.

YA TERİM YA YABANCI

Galatasaray'da yeni hoca adayları da belli olmaya başladı.

Yönetimin bu konuda ikiye bölündüğü öğrenilirken bir kanadın hiç düşünülmeden Fatih Terim’e teklif sunulup takımın tecrübeli teknik direktöre emanet edilmesinden yana oldukları belirtildi.

Terim’i istemeyen diğer kanadın ise yabancı çalıştırıcı için ısrar ettikleri kaydedildi. Öne çıkan isimler ise şöyle:

 PSG’nin eski teknik direktörü Laurent Blanc,

Nice’teki görevine geçtiğimiz günlerde son verilen Marcelo Bielsa,

Dortmund’un eski teknik direktörü Thomas Tuchel.

Tudor'u deplasman maçları yaktı!

Galatasaray'da Teknik Direktör Igor Tudor'la yolların ayrıldığı iddia edilirken, Hırvat çalıştırıcının gönderilmesindeki en büyük etken, büyük maçlardaki kötü futbol ve son 4 deplasmanda alınan 4 mağlubiyet.

Lige ilk 8 haftada 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak başlayan Galatasaray, bu periyotta hanesine 22 puan yazdırırken, en yakın rakiplerinin de oldukça önünde lider durumda bulunuyordu. Alınan sonuçlar, sarı-kırmızılı ekipte şampiyonluk şarkılarının söylenmesine neden olurken, Teknik Direktör Igor Tudor'un da keyfi yerindeydi. UEFA Avrupa Ligi'nde Östersunds'a elenen Galatasaray'da, ilk maçlarda alınan galibiyetler, taraftarlara da Avrupa hezimetini de unutturmuştu. Ancak 9. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinin ardından başlayan puan kayıpları, taraftarları isyan noktasına getirdi ve Tudor'un da ipini çeken en önemli unsur oldu.

 Büyük maçlarda galibiyet alamadı

Türk Telekom Stadyumu'nda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, bir sonraki haftada Trabzonspor deplasmanına gitti ve sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Puan kaybı yaşanan bu 2 mücadelenin ardından iç sahada Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta ise Medipol Başakşehir'e 5-1 kaybetti. İç sahada farklı, deplasmanda farklı bir görüntü sergileyen sarı-kırmızılı ekip, Alanyaspor'u 2-0'la geçerken, Beşiktaş deplasmanında ise 3-0 mağlup olup, oynadığı kötü futbolla tarihi farktan kurtulmuştu. Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında oynanan kötü futbolun ardından tribünlerde istifa sesleri yükselirken, Tudor iç sahada alınan galibiyetlerle bu seslerin bir nebze olsun kesilmesini sağlamıştı. Akhisar karşısında Galatasaray ilk yarıyı 2-0 geride kapatırken, taraftarlar da hocaya olan tepkisini dile getirdi. Ancak Galatasaray bu maçta ikinci yarıda attığı 4 golle kazanırken, Tudor'un performansı gündemi çok fazla meşgul etmedi. Sarı-kırmızılılar bu periyotta Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş ile oynadığı maçlarda yalnızca 1 puan alabildi.

 Üst üste 4 mağlubiyet, Tudor'un ipini çekti

Deplasmanda oynanan son 4 karşılaşmada alınan sonuçlar ve oynanan kötü futbol Tudor'un ipini çeken en büyük etken oldu. Trabzonspor yenilgisiyle başlayan seri, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarında devam etti. Bu 3 maçta 10 gol yiyen ve 2 gol atan Galatasaray, son olarak Malatya'da Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Malatya'da alınan sonuç, sarı-kırmızılı taraftarları çileden çıkartırken, Galatasaray Yönetimi de ilk yarının bitmesini beklemeden Tudor'la yolları ayırma kararı aldı.

Editör: TE Bilişim