Gazete Emek- Gençlerbirliği , İsveç’ten transfer ettiği  24 yaşındaki Kürt futbolcu Rodin Cem Deprem ile imzaladığı sözleşmeyi feshetti.

Gençlerbirliği, Deprem ile bir buçuk yıllığına sözleşme imzaladı, antrenmana çıkan oyuncunun daha önce Kürt takımı Dalkurd’a oynaması ve Kürt olduğunun anlaşılması üzerine sözleşmesi feshedildi.  

bianet'e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir Gençlerbirliği Kongre Üyesi, "Sözleşmenin feshedilmesinin tek gerekçesi Rodin Cem Deprem'in Kürt olması ve daha önce Dalkurd takımında oynamasıdır" dedi.

"Dalkurd terörist bir takım sayıldı"

Kongre üyesi, Gençlerbirliği'nin Deprem'in Kürt olduğunu daha sonra fark ettiğini bunun üzerine araştırma yaptığını Dalkurd'da oynadığını da görünce fesih kararı alındığını belirtti:

"Gençlerbirliği resmi Twitter hesabı bir tweet atı, 'Rubin Cem Deprem ile sözleşme imzaladı' şeklinde fakat oyuncunun ismi yanlış yazmışlardı. Oyuncunun isminin yanlış olduğunu söyledik, bu tweeti sildiler. Daha sonra sözleşmenin imzalandığına dair fotoğraf paylaşıldı, fotoğrafta Gençlerbirliği Başkanını suratı oldukça asılmıştı. 

"Sosyal medyadan 'bu adam Dalkur'da oynamış o takım terörist niye aldınız' şeklinde birkaç tepki oldu. İsveç üçüncü liginde oynayan Dalkurd'un terörist bir takım olduğu iddia edildi.

"Kulüp, biraz daha araştırdığında Amedspor'un bir ay önce futbolcuyu istediğini fakat anlaşamadıklarını öğreniyor. Dalkurd ve üstüne Amedspor eklenince tartışmalar başladı. Yönetim, Dalkurd'un Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bayrağını andıran bir logo kullandığı için tepkilerden de kaygı duydu ve sözleşmeyi iptal etti.

"Tepkiler üzerine sözleşmenin ekonomik şartlar nedeniyle iptal edildiğini söylüyorlar fakat bu tamamen çarpıtma bu oyuncu denemeye gelmedi, antremana çıktı. Oyuncu olarak alındı fakat Kürt olduğu öğrenilince taraftarın tepkisi gibi gerekçelerle sözleşmesini feshettiler."

Dalkurd, İsveç'in Borlänge şehrinde 2004 yılında Kürtler tarafından kurulan profesyonel İsveç futbol takımı.

Kulüp başkanı: Geleceğiyle oynamayalım dedik

Ulaştığımız Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Başkanı Niyazi Akdaş ise; iddiaların gerçek olmadığını Rodin Cem Deprem ile anlaşmalı olarak ayrıldıklarını söyledi.

Akdaş, Deprem ile santrfor olarak sözleşme imzaladıklarını belirtti ve şöyle dedi: "Santrfor olarak sözleşme imzaladık sonra çocuğun geleceğiyle oynamayalım, yazık olmasın diye düşündük, hem biz de daha fazla para vermiş olacaktık, o nedenle karşılıklı anlaşmalı ayrıldık."

Gençlerbirliği sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı ve şunları söyledi: 

"Dün itibariyle prensipte anlaştığımız ve kamuoyuna yeni transferimiz olarak duyurduğumuz Rodin Cem Deprem ile sözleşme süresi konusunda mutabakata varamadığımızdan dolayı oyuncuyla anlaşmamızı karşılıklı iptal etmiş bulunmaktayız."

Demir: Fikir ayrılığı yaşadık

Futbolcu Robin Cem Demir ise konunun basına yansıması üzerine  açıklama yaptı. Demir, sözleşmenin fikir ayrılığı nedeniyle sona erdiğini belirtti.

ALKARALAR TARAFTAR GRUBUNDAN TEPKİ


Gençlerbirliği demokrat taraftar grubu Alkaralar açıklamaya yaptı. Açıklamada yaşananların üzüntüyle takip edildiği belirtildi.

Naki'nin sözleşmesi de feshedilmişti

2014 yılında Gençlerbirliği'nde oynayan Kürt futbolcu Deniz Naki, o dönem yaşanan Kobani olaylarıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapmış daha sonra Ankara'da saldırıya uğramıştı. Olayın ardından Gençlerbirliği, karşılıklı olarak sözleşmenin feshedildiğini duyurmuştu.

Bekir Güneş yazdı: HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Fenerbahçe de sözleşmeyi iptal etmişti

Fenerbahçe de Almanya'dan transfer edip imza attırdığı 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak'ı  sosyal medyada “Kürdistan bayrağı” paylaşımının altında yorum yaptığı için göndermişti.


 

Fenerbahçe, ‘Her Biji’ dediği için hedef gösterilen Ozan Suncak'ın sözleşmesini feshetti

Fenerbahçe, 3 yıl için anlaştığı futbolcuyla sözleşme imzaladıktan 24 saat sonra anlaşmayı feshetmişti.

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim