Gazete Emek- Spor Toto Süper Lig'de finale 6 hafta kala Beşiktaş kendi evinde lider Medipol Başakşehir'i 2-1'lik skorla mağlup ederek rakibiyle arasındaki puan farkını 8'e indirdi. Bu akşam Kadıköy'deki derbide kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki mücadeleden sarı kırmızılı takım üç puanla ayrılırsa, Başakşehir'le arasındaki puan farkı üçe düşecek. 

Ligin kaderinin belirleneceği hafta olarak görülen 26. haftada oynanan Beşiktaş - Medipol Başakşehir müdacelesiyle ilgili ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen açıklamalarda bulundu. Dilmen, Başakşehir'e ilişkin "Kusura bakmasınlar ama Medipol Başakşehir büyük takım değil" ifadelerini kullandı.

Dilmen'nin NTV'deki programdaki yorumları şöyle:

“Büyük takım olmak ve büyük kulüp olmak… Manchester United ve Liverpool… Kaç yıldır şampiyon olamıyor. Nottingham Forrest ben gençken Kupa Galipleri Kupası’nı kazanmıştı ama sonra ne oldu? Yıllardır neredeler? Nottingham Forrest bu yüzden büyük kulüp değildir. Kusura bakmasınlar ama Medipol Başakşehir büyük takım değil! Abdullah Avcı olsun, doğru yönetim olsun. Ama bu takımı herkes oynatamaz. Ben oynatamam. Ama ne oluyor? Bugün maçın direncini Beşiktaş taraftarı bırakmıyor ve takımlarını itiyorlar. Fenerbahçe ya acaba küme mi düşecek derken taraftar destekliyor. Başakşehir iyi ve güçlü takım. Bana göre Başakşehir’e sarı-lacivertli çubuklu getir, Galatasaray parçalısı giydir. Beşiktaş formasını giydir; 2-3 yıl üst üste şampiyon olurlar. Bu takımı hocasıyla ve futbolcularıyla 4 büyük takıma götür. Mart’ta falan şampiyon olurlar. Ama saygı duyuyoruz. Şampiyon olurlar olmazlar bilmiyorum ama Medipol Başakşehir büyük takım değil. 10 yıl sonra Başakşehir’in kalıcı olacağını zannetmiyorum. 3 yıldır şampiyonluğa oynuyorlar ama stada 3 bin taraftar gitmiyor. O yüzden Abdullah Avcı da kulüp de benden sınıfı geçmişlerdir." 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim