Gazete Emek-Süper Lig'de haftanın açılışı tarihi bir maçla başladı. Trabzonspor evinde ağırladığı Alanyaspor'a 4-3 mağlup oldu. 


Trabzonspor, Süper Lig'de haftanın açılış maçında evinde Alanyaspor'u ağırladı. Bordo-mavililer ilk yarısında fırtına gibi estiği ve 3-1 önde kapattığı maçta ikinci yarıda dağıldı ve karşılaşma 4-3 Alanyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi. Bordo-mavililerin golleri Burak Yılmaz (2) ve Juraj Kucka'dan gelirken, Alanya'nın sayılarını Vagner Love (3) ve Junior Fernandes kaydetti. 7 gole sahne olan nefis maçın önemli dakikaları:

10. dakika: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Olcay Şahan kısa pasını ceza sahası içindeki Burak Yılmaz ile buluşturdu. Topla buluşan Burak Yılmaz bekletmeden pasını Juraj Kucka'ya gönderdi. Altıpas önünde topla buluşan Juraj Kucka kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

21. dakika: Orta alanda başlayan atakta Jose Sosa'nın kısa pasıyla sol kanatta topla buluşan Burak Yılmaz topla ceza sahası içine kadar ilerledi. Golcü oyuncu ceza sahası içi sol çaprazdan girer girmez sağ ayağı ile uzak köşeye plase vuruşunu yaptı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0.

31. dakika: Burak Yılmaz, Welinton Silva'nın ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Burak kaleciyi ve topu ayrı köşelere gönderdi: 3-0.

45. dakika: Efecan Karaca'nın kısa pasıyla topla buluşan Vagner Love, Jan Durica'nın sağından atıp solundan geçti ve ceza sahası içinde tekrar topla buluştu. Altıpasın hemen sağ çaprazından kaleye şutunu gönderiyor ve kaleci Esteban Alvarado'nun bacak arasından topu ağlara gönderdi: 3-1.

55. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Giannis Maniatis ortasını ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte topa hareketlenen Junior Fernandes kafa vuruşunu yapıyor ve uzak köşede topu ağlarla buluşturdu: 3-2.

68. dakika: Penaltı atışı için topun başına geçen Vagner Love kaleciyle topu ters köşeye göndererek, skoru dengeledi: 3-3.

82. dakika: Vagner Love penaltıdan maçın skorunu belirledi: 3-4.

Editör: TE Bilişim