Gazete Emek-Konya Şehir Hastanesi’nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’ya silahlı saldırıda bulundu. T24’e konuşan eski Konya Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin, başından vurulan hekim Ekrem Karakayanın hayatını kaybettiği aktardı. Edinilen bilgiye göre, saldırının ardından intihar eden saldırgan da öldü.

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi’nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın tabancayla başına ateş açtı. Ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip, intihara kalkıştı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, saldırıya uğrayan Doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan M.A’nın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi, kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açtı. Yurttaşlar cinayete tepki gösterirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 3 saat boyunca bir açıklama yapmamasını eleştirdi. #GörüyormusunFahrettinKoca ve #EkremKarakaya etiketleri TT listesinde en üst sıralara yükseldi. 

SAĞLIK BAKANI: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklamada “Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

TTB: ÜLKE GENELİNDE GREVE GİDECEĞİZ

Türk Tabipleri Birliği, Konya Şehir Hastanesi’nde işlenen cinayete ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda hükümetin sağlık alanındaki politikalarının sağlık emekçilerine “şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk” olarak geri döndüğünün vurgulandığı açıklamada, “Dün bize ‘giderlerse gitsinler’ diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz. Sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır” denildi. 

TTB Dr. Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından 7-8 Temmuz’da ülke genelinde greve gideceklerini, yarın ise pek çok hastanede öldürülen meslektaşları için eylemde olacaklarını açıkladı. 

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın ölümüne ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Kararı sosyal medyadan duyuran RTÜK, "Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir" açıklaması yaptı.

Editör: TE Bilişim