Futbol'u konuşmak istemedikçe önüme yeni malzemeler geliyor. Şu futbol ile olan ilişkin sigara bağımlısı bir insana benziyor. Bırakmak istiyorum, eleştirmek istemiyorum ama o kadar çok malzeme var ki; eleştirmemek için kör olmak lazım. Uzaktan bakıyorum da futbol camiası goygoycular ve yalakalardan ibaret. Bir takım bir hafta kazanınca herkes "oo süper işte bu. 

Harikasın hoca, süpersiniz futbolcular, bu takım şampiyon olur" diyorlar. Aynı takım bir hafta sonra kaybettiğinde ise "Allah belanızı versin. Bu hocayı kim getirdi. Bu futbolcular nereden getirildi? Bunlara ne kadar para verildi? Derhal istifa etmeliler." gibi ifadeler kullanıyorlar. 

Yaşananların özünü gören tek bir Allah'ı kulu olmaz mı yahu. Arkadaşlar Türkiye'de iyi olan bir futbol kulübü yoktur. Türkiye'de mantalitesi sağlıklı olan bir futbol kulübü yoktur. Türkiye'de sağlıklı bir altyapı yoktur. Türkiye'de bazen çıkan futbulcular da tesadüfen çıkan oyunculardır. 

Bu kadar tesadüfün içinde mantıklı bir şey beklemeyin. Amedspor'dan Vanspor'dan, Fenerbahçe'den Beşiktaş'tan ya da herhangi bir kulüpten bir şey beklemeyin. Kötüler içerisinde daha az kötü olanların kazandığı bir sistem bu. Zenginlerin oynadığı eğlendiği; fakirlerin ise borazan gibi öttüğü, fanatliklik yaptığı, para harcadığı bir sistem bu. En son localar ile ilgili kararları eleştiren de olmadı. 

Localar dediğimiz yer zenginlerin satın aldığı ve ailece orayı bir mülk olarak kabul ettikleri stadtaki yerdir. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında fakir seyircilere yer ayrılmazken zenginler için Locaların bir bölümünün açılmasına karar verildi. Zenginlerin koronaya yakalanma riski yok mu? Var. Var ama onlar böyle istediği için sistem onlara göre eğilip bükülüyor. 

Bir de oralar kapalı alanlardır. Yani aslında koronavirüs risk alanlarının yüksek olduğu bölümlerdir. Ama zenginler öyle istiyor diye bütün sistemler hemen el pençe divan durup o kararları hayata geçirdi. Yayıncı kuruluşlar da yine feryat figan ediyor. Yayınların kaçak izlendiğinden şikayet ediyor. Yahu Türkiye'de kaçak olmayan ne var ki siz bunlardan şikayet ediyorsunuz. 

Ben kaçak olmasın diye gidip internet yayınını aldım 1 aydır daha sağlıklı bir maç bile izleyemedim. Şikayetimi dile getireceğim bir muhatap bile bulamıyorum. E kaçak yayınları daha sağlıklı izliyorduk. Kime ne anlatıyorsunuz Allah aşkına...