Adana Demirspor- Beşiktaş maçından sonra Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ilginç açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarının ekseninde 'FETÖ' suçlamaları ve iddiaları vardı. Türkiye'de son dönemlerde çok geleneksel hale geldi. Kimi suçlamak istiyorsan hemen ülkemizde bolca bulunan örgütlerden biri ile iltisaklı hale getir işin içinde çık.

'FETÖ' suçlaması da en popüler suçlamalardan bir tanesi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da geçen sene ofsayt çizgilerini FETÖ’cülerin çizdiğini iddia etmişti. Hata bununla ilgili ellerinde belgelerin de olduğunu söylemişti. Ama üzerinden bir sene geçti ne bir belge ne de bir bilgi ortaya çıkmadı. Ali Koç gizliyor mu o belgeleri? Ali Koç neden o belgeleri ve FETÖ’cüleri açıklamıyor. Benzer açıklamaları Galatasaray ve Beşiktaş yöneticileri de yapmıştı. Şimdi de Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ortaya bir 'FETÖ’cü' bombası attı.

Murat Sancak maçtan sonra yaptığı açıklamalarda:

“TFF başkanına, MHK başkanına sözüm olsun. Bu hakem eyyamcının teki. Maçı katletti. Oyun oynatmadı. Futbolcuları tehdit etti. İtiraz edeni tehdit ediyor. Biz atınca VAR’a gitti. Bizim yediğimiz golde VAR’a niye gitmiyorsun. Barış Sarper Saka mı ne karın ağrısıysa. Attığımız son gole bakınca Balotelli önünü kesmiyor kalecinin, ofsayt yok. Bunlar hazırlıklı gelmişler.

“Sayın Nihat Özdemir başkanım, hakemlerin içerisindeki FETÖ’cüleri temizle başkanım. Bunlar hep FETÖ’cülerin eseri. Her kurumda Emniyet’te, Askeriye’de FETÖ’cüler vardı da hakemlerin içerisinde mi yok… Başkanım, MHK Başkanım sizlerden rica ediyorum. Bu FETÖ’cü hakemleri temizleyin. Bugün az daha katliam olacaktı. Bugün az daha katliam olacaktı. Bütün taraftarları galeyana getirdi. Yeter ama artık yeter! Bu kadar hakemlere destek olan biri olarak seyircilerin beni eleştirdiği yerde, hiçbir zaman hakem eleştirmedim. Böyle eyyamcı hakemlerle bu lig bitmez, bu lig bitmez… Hakemlerin içinde FETÖ'cü dolu, hakemleri Hakan Şükür dizayn ediyor, ligdeki teknik adamların yüzde 30'u FETÖ'cü"

Murat Sancak'ın bu açıklamalarını verdim çünkü çok önemli söyledikleri. Murat Sancak, hakemlerin FETÖ'cü olduğunu, ligin dizayn edildiğini yeni mi farketti? Adana Demirspor'un hakkı yenilene kadar bu hakemler FETÖ'cü değil miydi?

Hakemleri Hakan Şükür'ün dizayn ettiğini nasıl anladı elinde ne gibi belge ve bilgiler var?

Bu ligi dizayn edenler kime avantaj sağlıyor? Ligi dizayn edenler Trabzonspor'u mu şampiyon yapmak istiyor?

Trabzonspor'u FETÖ'cüler mi şampiyon yapmak istiyor?

Bu hakemler, Trabzonspor'u mu koruyor, kolluyor?

Murat Sancak neden yan hakemin Trabzonluluğuna vurgu yaptı?

Murat Sancak İstanbul takımlarına tepki gösterirken İstanbul takımlarının düştüğü durumu görmüyor mu?

Bu 'FETÖcü' hakemler İstanbul takımlarını koruyorsa İstanbul takımları neden bu halde?

Yok eğer bu 'FETÖcü' hakemler Trabzonspor'u koruyorsa Murat Sancak neden bunu söyleyemiyor?

Trabzonlu siyasetçilerden mi korkuyor?

Trabzonspor'u çok yakından takip eden ve sahiplenen damat Berat Albayrak'tan mı korkuyor yoksa Trabzonlu olduğunu hepimizin malumu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan mı korkuyor? Ya da Trabzonlu müteahhitlerden mi korkuyor?

Emre Belözoğlu ve Hakan Şükür bu işin neresinde bulunuyor?

Murat Sancak'a göre bu 'FETÖcü' hakemleri kim yerleştirdi TFF ve MHK'nın içine?

Murat Sancak bu işin siyasi yönünü niye dile getirmiyor?

Dikkat ettiyseniz birçok soru sordum. Murat Sancak bu sorulara cevap verir mi? Bence vermez, veremez. İstanbul'un 3 büyük takımının arkasında herhangi bir siyasi güç olmadığı için onlara sallamak çok kolay ama örneğin Trabzonspor'a Konyaspor'a bir şey diyemiyor.

Fenerbahçe'ye istediğin kadar söyle karşında muhatap olarak sadece taraftarları görürsün, Beşiktaş ve Galatasaray için de benzer durum var. Ama Trabzonspor'a bir şey söylediğinde karşısında Albayrak grubunu, Berat Albayrak'ı, Süleyman Soylu'yu görecek. Buna cesaret edebilir mi? Bence edemez. Keşke cesur yürekli biri çıkıp da Türkiye futbolunda yaşanan her şeyi tüm çıplaklığı ile açıklayabilseydi.

Bunlar açıklanmadığı sürece de bu kirlilikler artarak devam eder. Türkiye Süper Ligi'nde son 5 yıldır çok ciddi siyasi oyunlar ve hesaplamalar yapılıyor. Bu hesaplamaları kim yapıyor, neden yapıyor sorularının cevabı tamemen siyasi bir alanı işaret eder.

Anaakım spor medyasında bunu soracak birileri var mı? Tabiki yok.

Anaakım spor medyası da tamamen bu siyasi hesaplar tarafından dizayn edilmiş durumda. A Spor'da ya da TRT'de bir takımın aleyhine asla bir şey bulamazsınız. O takımın hangi takım olduğunu aslında Murat Sancak da biliyor, Ali Koç da biliyor, Burak Elmas da biliyor, Ahmet Nur Çebi de biliyor. Ama bunu dile getirmeye hiçbirinin yüreği yetmez.

Normalde birazcık demokrasi kırıntısının bile olduğu bir ülkede savcılar Murat Sancak'ı çağırır bilgisine başvurur ellindeki bilgi ve belgeleri açıklamasını isterdi. Ama ülkemizde öyle bir durum olmayacak. Normalde TFF'nin hemen Murat Sancak'ı çağırıp elindeki bilgi ve belgeleri açıklamasını isterdi aksi durumda Tahkim'e sevkederdi. Ama Murat Sancak burada TFF ve MHK'yı da tehdit ediyor. "Bana ceza verirlerse ne olacağını görürler" gibi.

Allah aşkına nasıl bir ülkeye döndü burası. Texas filmlerinde bile böyle racon kesmeler yok. Bu ülkede herkes birbirine racon kesiyor. Herkes birbirini tehdit ediyor. Geçen sene de Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın benzer tehditlerde bulunmuştu ama yine hiçbir şey olmamıştı. Ali Koç da yaptı hiçbir şey olmadı. Şimdi de benim de sempati duyduğum Adana Demirspor'un başkanı böyle açıklamalarda bulunuyor ve yine hiçbir şey olmayacak.