Gazete Emek- Diyarbakır Barosu, Amedspor'la ilgili sarfettiği kutuplaştırıcı sözler nedeniyle Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama” suçundan suç duyurunda bulundu.

Baronun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada suç duyurusuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Amedspor Kulübüne yönelik sözlü saldırıya ilişkin halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına dair söylemlerde bulunan şahıs hakkında TCK’nın 216. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur."

Sitede ayrıca, şikayet dilekçesinin tamamına yer verildi.

Afyon İl Jandarma komutanı Yılmaz Kırgel, bu akşamki Amedspor-Afyonspor karşılaşması öncesi Afyonspor oyuncularını ziyaret ederek, Amedspor oyuncularını hedef gösteren bir konuşma yapmış ve bu sözler Hes İlaç Afyonspor'un Twitter hesabından paylaşılmıştı.

ÖZEL: BU ANLAYIŞ TERÖRLE MÜCADELENİN BAŞ DÜŞMANI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, komutan Kırgel'in sözlerine tepki göstererek "Bir kenti ve takımını bir terör örgütüyle özdeşleştiren bu anlayış terörle mücadelenin baş düşmanıdır" dedi.


 

YILMAZ KIRGEL'DEN AÇIKLAMA: MAKSADIMI AŞTIM 



 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Afyonspor ile Amedspor karşılaşması öncesi sosyal medyada çıkan konuşmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kırgel, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'da yapılacak Afyonspor-Amedspor maçı öncesi aldıkları tedbir ve önlemlerin denetlenmesi için stadyumda bulunduğu sırada oyuncular ile arasında geçen sohbetin izni ve bilgisi olmaksızın kaydedildiğini belirtti.

Kırgel, şunları kaydetti:

"Maksadım sporcularımıza devletimizin tüm güvenlik unsurlarının maçın ruhuna yakışır şekilde gerçekleşmesi ve sonuçlanması için görevi başında olduğunu anlatmaktan, sporun ruhuna yakışmayacak herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemeleri gerektiğini ifade etmekten ve maçla ilgili motivasyonlarını artırma gayretinden ibarettir. Bir futbol karşılaşması üzerine kendi aramızda yaptığımız sohbetin bu noktaya çekilmesinden ve maksadımı aştığını anladığım sözlerimin yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden dolayı duyduğum üzüntüyü ifade eder, müsabakanın sporun ruhuna uygun centilmenlik içerisinde geçmesini dilerim."


 

MAÇ BERABERLİKLE SONA ERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, 7’nci hafta maçında Afyonspor’a konuk oldu. Zafer Stadı'nda oynanan maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Amedspor taraftarlarının olay çıkmaması gerekçesiyle maça alınmadığı belirtildi.

Saat 19.00’da Zafer Stadı’nda başlayan maçta Amedspor aleyhine tribünlerden küfürlü tezahürat yapıldı ve “PKK dışarı” sloganları atıldı.

Maç başlarken spikerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözleri dikkat çekti. Afyon spor taraftarı maç esnasında sık sık taşkınlık yaptı ve taraftarlara "sadece Türk bayrağı ile tezahürat yaparak itidalli olma" çağrısı anons edildi.

Maça etkili başlayan ev sahibi ekip, 18’inci dakikada Berat Tosun’un attığı golle Amedspor karşısında 1-0 öne geçti.

Amedspor’dan Mehmet Alaedinoğlu’nun 45+4’te attığı golle skora dengeyi getirdi.

Takımlar ilk yarı 1-1'lik eşitlikle soyunma odasına gitti.

Oğuz Çetinkaya 61’inci dakikada kırmızı kart gördü, Amedspor 10 kişi kaldı.

Afyonspor 80’inci dakikada penaltı kaçırdı.

Karşılaşma 1-1'lik beraberlik ile sona erdi ve iki ekip birer puanla sahadan ayrıldı.

Amedspor geçen hafta Bursaspor’u kendi sahasında 2-0 yenmişti.


 

Editör: TE Bilişim