Gazete Emek - 

Gazete Emek- Diyarbakır’da iflas etmiş kişiler için kullanılan “top atmış” kişilerin önce aklını yitirdiğini belirten Atik “Erdoğan da top atmış kişiler gibi aklını yitirmiş sanki. 20 Milyon Kürdün yaşadığı bir ülkede, Kürt sorunu yoktur demek aymazlıktır. Pekiyi o zaman neden çözüm süreci diye bir süreç başlattınız” diye sordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda Kürt sorununu görmezden gelen ve Kürtlerin taleplerini terörize eden açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada “Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok. Şu anda benim kabinemde iki tane Kürt arkadaşım var. Bizim böyle bir derdimiz yok. Sende bu dert çok. Terör örgütlerinin temsilcileriyle Ankara'dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüdü" ifadelerini dile getirdi. 

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ise Erdoğan’ın bu açıklamasına sert çıktı. Türkiye’de 20 milyondan fazla Kürt yaşadığını ve bu insanların belli talepleri olduğunu vurgulayan Atik “Böylesine yaygın ve yakıcı bir sorunu görmezden gelmek aymazlıktır. Devekuşu gibi başını kuma gömüp, görmediği şeyi yokmuş gibi davranmaktır. Kürt sorunu bu coğrafyada son yıllarda yaşadığımız hadiselerden ibaret değildir. Yüzyıllara dayalı bir sorundur. Madem ki Kürt sorunu yoktu, yıllarca bu ülkede çözüm süreci diye bir süreci neden yürüttünüz. Habur’dan kafilelerle insanı neden getirdiniz. İmralı ile görüşmeler yapıp, halka neden umut verdiniz. Şimdi Kürtler size oy vermiyor ve vermeyecek diye Kürt sorununu görmezden geliyorsunuz. Şu ünlü sözü burada bir daha söylemek gerek. Evet Kürtler ve Türkiye’nin demokratik çevreleri ‘Seni başkan yaptırmayacak’. Bunu böyle bil Erdoğan” dedi. 

Diyarbakır’da iflas eden kişiler ile ilgili olarak “top atmış” deyiminin kullanıldığını dile getiren Atik, AK Partili Cumhurbaşkanının da siyaseten iflas ettiğini belirterek “Top atan kişi önce aklını yitirir derler. Bunun ki de böyle bir şey. Yoksa bu kadar yakıcı bir sorun nasıl görmezden gelinebilir. Akıl var, izan var. Evet Türkiye’de Kürt vardır, Kürlerin de bazı sorunları vardır. Bu sorunu çözebilecek güç ve irade, CHP’dedir. CHP bu sorunu çözebilecek güçte ve özgüvendedir. CHP’de Kürt sorunu çözecek yürek de vardır. Vakti saati geldiğinde, Türkiye ve Erdoğan CHP’nin bu sorunu nasıl çözeceğini görecektir. Böylesine önemli bir sorunda iktidarın kullandığı dil zehirlidir, bölücüdür, ayrıştırıcıdır. Bu dille belki MHP tabanına hitap edebilir ama Kürtlerdeki kopuşu daha da hızlandırdığını bilmelidir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim