Gazete Emek- Diyarbakır, Dersim, Batman, Siirt, Bingöl, Van ve Ankara barolarında Genel Kurul ve baro organları için seçimler sona erdi.  

Diyarbakır Barosu'nun 48'inci Genel Kurulu toplantısının 2'inci gününde avukatlar yeni baro başkanını seçmek için oy kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi’nde yapılan seçimlerde 2 bin 49 avukatın oy kullandı.

Ankara Barosu 67’nci Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 21 bin 319 kayıtlı avukatın bulunduğu Ankara Barosu’nda başkanlık için Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan (ÖÇAV) Linda Sevinç Hocaoğulları, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan (DSA) Mustafa Köroğlu ile Avukat Hakları Grubu’ndan (AHG) Hakan Gönenç aday oldu.

NAHİT EREN YENİDEN SEÇİLDİ 

Başkanlık için Nahit Eren, Muhsin Oğurgül ve Cengiz Baysal yarıştı.

Muhlis Oğurgül 656, Cengiz Baysal 32 oy aldı. 872 oy alan Nahit Eren tekrar Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçildi.

Kongrenin ilk gününde, kadın avukatlar, İran'da “ahlak polisi” tarafından katledilen Mahsa Amini protestolarına destek için saçlarını kesti.


ANKARA BAROSU'NA MUSTAFA KÖROĞLU SEÇİLDİ 

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde kurulan 54 sandıkta avukatlar yeni baro başkanlarını belirlemek için oy kullandı. Seçimde, 11 bin 350 kişi oy kullandı, 10 bin 445’i oy geçerli, 905 oy geçersiz sayıldı.

Avukat Mustafa Köroğlu, 7 bin 416 oy, Gönenç bin 804 oy, Hocaoğulları ise bin 489 oy aldı.

AVUKAT SİNAN ÖZARAZ YENİ BARO BAŞKANI OLDU 

Van Barosu 28’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Üç adayın yarıştığı seçimde 427 oy alan Avukat Sinan Özaraz yeni Baro başkanı oldu.

Van Barosu Tahir Elçi Salonu’nda başlayan genel kurulda Sinan Özaraz, Hamza Çiftçi ile Turan Ece yarıştı. Yapılan seçimlerde 427 oy alan Avukat Sinan Özaraz yeni baro başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu ise, Nazli Polat, Zeynep Kutluk, Sipan Gökhan, Rohat Kurt, Bayram Baykan, Cihan Yaman, Dilan Ayan Kunt, Deniz Yıldız, Cihat Sargut ve Erdal Temizaltın’dan oluştu.



 

DERSİM BAROSU’NA KADIN BAŞKAN SEÇİLDİ

Dersim Barosu ise 12’nci Olağan Genel Kurulu’na tek adayla girdi. Tek aday olarak seçime giren Fatma Kalsen, görevi Kenan Çetin’den devralarak Dersim Baro Başkanlığına seçildi. Kalsen, konuşmasında bir önceki yönetime emeklerinden dolayı teşekkür ederek, yeni yönetim kurulu ve baroya bağlı meslektaşlarla hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini ifade ederek, hukuk alanında yaşanan saldırılara karşı birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

SİİRT’TE DİLEK 3’ÜNCÜ KEZ SEÇİLDİ

Siirt Baro Başkanlığı seçiminde başkanlığa üçüncü kez Nizam Dilek seçildi. Dilek, yaptığı açıklamada, "Bugün yapılan Baro Başkanlığı seçiminde üyelerin takdiri ile 3. defa Siirt Barosu Başkanlığına seçilmiş bulunmaktayım. Beni tekrar Siirt Barosu başkanlığına seçen üyelerimize teşekkür ediyorum. Tüm kurullara seçilen meslektaşlarımı da kutluyorum" dedi.

BİNGÖL'DE ÖMER FARUK HÜLAKÜ YENİDEN BAŞKAN

Bingöl Barosu 15. Olağan Genel Kurulu neticesinde, başkanlığa yeniden Avukat Ömer Faruk Hülakü seçildi.

Batman Baro Başkanı ise Avukat Erkan Şenses oldu. 


Editör: TE Bilişim