Gazete Emek-  HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ani rahatsızlıklar geçiren annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş ile görüşmek için 12 Kasım sabaha karşı Edirne Cezaevi'nden Diyarbakır'a götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi ve babası Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tahir Demirtaş ilk müdahalesinin ardından yoğun bakıma alınırken Sadiye Demirtaş ise yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Demirtaş ailesinin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğulları HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün (12 Kasım) sabaha karşı ailesini ziyaret için Diyarbakır’a götürüldü. Demirtaş, babası ile görüştürüldükten sonra tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'ne götürüldü.

DEMİRTAŞ SAVUNMA GRUBUNDAN AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.

Sayın Demirtaş'ın annesi Sadiye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz."

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim