Gazete Emek-Artık Kürdistan'ın resmî olarak dünya tarihine adını yazmasının zamanı gelmiştir. Dönemsel olarak belki kimi boşluklar olabilir. Kürdistan'ın bağımsızlığının zemini tam olarak hazırlanmamış olabilir. Fakat bu Ortadoğu'da yerinden oynayan taşların aynen eskisi gibi yerine oturmaması için kimi girişimler de bulunulmalıdır. 


Bundan yıllar önce Kürt ulusal kongresinin gerçekleşmesi için elinden gelen herşeyi yapanlar, elbette bu günleri görmüştür. Bu sürece daha güçlü bir şekilde girmek için, Kürtleri bir kurumsal mekanizma etrafında toplamak en doğrusuydu. 


Çünkü kaos dönemlerinde her zaman güçlü ve örgütlü olanlar yeni bir düzen kurarak çıkabilir. Maalesef her türlü girişime rağmen Kürt partilerinin bu konu etrafında anlaşmamasıyla bu yapının oluşturulamadığını biliyoruz. 

Şu an itibariyle Güney Kürdistan'daki referandum kararı ne olursa olsun, Kürt halkının geleceği için önemli bir sınavdır. Bu süre zarfında umarım bu sürece başta, Güney Kürdistan halkı ve siyasi kurumları birlik ve beraberlik ruhuyla yaklaşıp bu kaos sürecinden güçlü çıkabilirler. 


Çünkü bu durum 100 yıldır gecikmiş bir kurumsallaşmadır. Daha öncelerde de belirttiğimiz gibi Devletleşmeler toplumsal sorunları tam anlamıyla çözmüyor. Ama halklarını dillerini, kültürlerini kaybetmemesinde günümüzde kullanılması için önemli bir araçtır. 
 

Yazının devamını okuyabilirsiniz...

Editör: TE Bilişim