ÖZEL HABER/ Melek Akbaş 

Gazete Emek- Kuvvetli yağışın şiddeti ile Kumluca ilçesinde yer alan dereler taştı. Üreticiler ciddi sekilde zarara uğradı, 4 bine yakın sera sular altında kaldı 

Suların çekilmesiyle ortaya çıkan bilançoda, çok sayıda araç denize sürüklendi, ev ve iş yerlerini su bastı.Çok sayıda yurttaş uzun süre evlerde mahsur kaldı. 

Ürünlerin hasadına az bir zaman kala yaşanan selde zarar gören ürün miktarının ortalama 125 bin ton olduğu söyleniyor. 

BAKAN SOYLU: "497 ARAÇ HASAR GÖRDÜ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden zarar gören esnafı ziyaret etti. Bölgede incelemelerde bulan Soylu, "497 araç hasar gördü, yaklaşık şu ana kadar 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi ama tespit devam ediyor, 920 iş yerinde hasar tespiti söz konusu. Yaklaşık 50-55 bin dönümlük bir sera olduğu değerlendiriliyor, bunun 12 bin 500 dönümünde şu ana kadar bir zarar var."

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, su altında kalan serasına kontrole gittiğinde bir yurttaşın kalp krizi geçirdiğini duyurdu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kumluca ilçesinde pazartesi gününe kadar eğitime 1 gün ara verildi.

"ZARAR TAZMİN EDİLMELİ" 

Yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret ettiklerini anlatan HDP'li Bülbül, meydan gelen zararın tazmin edilmesi gerektiğini söyledi. Bülbül açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Gelen devlet yetkilileri çeşitli incelemeler yapmışlar fakat yapılan incelemeler sonucunda halkta 'Bir an önce zararımız tazmin edilecek.' gibi bir kanı oluşmamış. Halkta bir çaresizlik söz konusu. Yakın ölçekte zararın tazmin edilmesi ve konut sorunu ortaya çıkan insanlarımızın da konut sorununun çözülmesi gerekiyor. Hükümeti; zarar gören üretici, konut ve iş yerleri konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını diliyorum."

"YİNE DOLUSAVAR KURTARDI, 10 PARE ATIŞ YAPTIK"

Kumluca Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Köleoğlu'nun, selden saatler önce sosyal medya hesabından paylaşım tepki çekti. Köloğlu, Twitter'dan paylaşımında şunları söyledi: "Kıymetli Üreticilerimiz; İlçemize yaklaşan bulutların kristalleşmesiyle oluşan doluları dolusavarımız ile ses dalgası yaymak suretiyle on pare atışı yaparak yağmura dönüşmesini sağladık ve oluşabilecek tehlikelerin önüne geçtik" 

Not: Bu haber, "Yeni Medyada Emek Gazeteciliğini Geliştirmek" projesi kapsamında Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.




Editör: TE Bilişim