Haber: Barış Kaya
 

Gazete Emek - ’ İlçemiz barış ve kardeşliğin öncüsü olacak’’ diyen Birecik Belediyesi Eş Başkan Adayı Mehmet Begit’’ Kazandığımız andan itibaren Belediyeyi hep birlikte yöneteceğiz. İlçemiz barış ve kardeşliğin öncüsü olacak. Birecik’in kırsal bölgelerinde en önemli sıkıntılarının başında içme suyu ve taziye evi sorunu geliyor. İlk işimiz bu problemleri çözmek olacak. Zemini uygun alanlarda konut projesi geliştirip ilçenin konut sorununu çözeceğiz. Çok katlı otoparklar yaparak araç park sorununu halledeceğiz. Birecik’i bir ailenin rant kapısı olmaktan çıkarıp halk kapısı yapacağız’’ diye konuştu.

KAYMAKAM RAMAZAN CANKALOĞLU’NUN GÖREV YERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Yolsuzluklara değinen Begit, ‘’Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ile Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Faruk Pınarbaşı’nın Birecik Organize Sanayi Bölgesi’nde arsalarının olduğunu tespit eden Kaymakam Ramazan Cankaloğlu’nun görev yerini değiştirdiler. Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin yayınladığı videolarda bunların arsaları var idare edelim. Kaymakam bunu kabul etmediği için ve bütün işlerimize karıştığı için gönderildiğini söylüyor’ ’dedi.

DEM PARTİ ÇEŞİTLİ ETNİK, SOSYAL VE KÜLTÜREL GRUPLARIN TEMSİLİYETİNİ SAĞLAYAN BİR PARTİDİR

Birecik Belediyesi Eş Başkan Adayı Berivan İlkaya Manaz,  seçim vaatlerini şu şekilde sıraladı: Belediyeniz  farklı kesimlerin ve hoşgörünün  buluştuğu  bir ortam olacak. Toplumsal sorunların çözümünde şeffaf ve katılımcı bir yaklaşım benimseyerek sizlerin taleplerine kulak vereceğiz. Kadını, erkek, gençlik ve burada yaşayan bütün haklar ile birlikte Birecik’i yeniden yaşanabilir bir hale getireceğiz. Hep birlikte bu ağalık sistemini yıkarak belediyeyi halkın iradesine teslim edeceğiz. DEM Parti çeşitli etnik, sosyal ve kültürel grupların temsiliyetini sağlayan bir partidir. Kadın hakları ve cinsiyet eşitliğine verdiği önem bizler için çok kıymetlidir. Bu konuda politikalar üreten ve atılımlar gerçekleştiriyor. Biz kadınların hayatın her alanında aktif olarak yer almasını istiyoruz. ‘’Genç Başladık, ve Genç Başaracağız’’ sloganını ilke edindik. Biliyoruz ki umudumuz gençliğimizdir. Kadın ve genç ile ilgili çok sayıda proje hazırladık. Kadınların yaşamlarını kolaylaştırmak için güvenli sürüş dersleri veren kurumlar açacağız. Kadına şiddete yönelik güvenli ve hukuki plansal destek kurumları sağlanacak. Kadınlara psikolojik destek kurumlar açacağız. Kadınların yeteneklerini geliştirmesi için kadınlar çarşısı projesi hazırlayacağız. Sosyal gençlik tesisleri kuracağız. İçerisinde çeşitli sosyal etkinlikler barındıracak. Madde bağımlısı geçler için rehabilitasyon merkezleri kurulacak.  Gençleri temizleyerek yaşama yeniden bağlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

BİRECİK BELEDİYESİ HALKINDIR

‘’Ülkemizde özgürlük ortadan kalktı’’ diyen DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan. ‘’Birecik halkı Kürdü, Türkmen’i , Arabı ile bu sefer kararlı. Birecik Belediyesi'nin kapıları herkese açılacak. Bu düzene hep birlikte dur diyecekler. Adaylarınıza destek verip, birlikte yürümelisiniz. Birecik’in çok sorunu var. Yanı başımızdan Fırat Nehri geçiyor ama 10 km ilerideki köylerimizde su sorunu var. Halfeti yolunu kapattılar. Belediye eş başkanlarımız ve meclis üyelerimiz hep birlikte karar alıp, sorunlarınızı çözecekler. Birecik Belediyesi halkındır. Halk sorunlarını taleplerini anlatmalı. Başkan ve çalışanlar ile ilişki geliştirmeliler. Şimdiki düzende etrafı çevirmişler. Kontrol üç beş kişinin elinde. Adeta bir saltanat kurmuşlar. Birecik'teki esnaf, çifti, köylülerimize sesleniyorum. Belediye hizmet yapmalıdır. Herkes el ele verip belediye ve adaylarına sahip çıkmalı. Park, kaldırım, otopark, su sıkıntısı bunlar zaten belediyenin görevi. Bu çalışmalar bir lütuf olarak sunulamaz. Bu bir görevdir. DEM Parti Birecik’te Belediye Başkanlığını alarak, görevini halk ile birlikte yapacak. Herkes güçlü bir irade ile hakikat yoluna gelmeli. Bu yolda hırsızlık yok, yolsuzluk yok.  DEM Parti'nin yöneteceği dönemde bu tür sorunların olmayacağının garantisini veriyoruz. Eş başkanlarımız halkın içinde olacaklar ve halk yararına çalışacaklar’ ’dedi.

ÜLKEMİZ ZORLU VE MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

‘’DEM Parti yöneticileri olarak bu ülkeye barış özgürlük ve demokrasi getireceğiz’’ diyen Öcalan, ‘’Ülkemiz zorlu ve meşakkatli bir süreçten geçiyor. Demokrasi kuralları alt üst olmuş. Özgürlük ortadan kalkmış durumda. DEM Parti yöneticileri olarak bu ülkeye barış özgürlük ve demokrasi getireceğiz. Hep beraber ele ele verip yeri gelince belediye hesap soracağız. Şanlıurfa’nın en güzel ilçesi Birecik'i istişare ederek ayağa kaldıracağız. İlçemiz hak edildiği gibi yönetilecek. Karşılıklı birbirimize destek verip sahip çıkmalıyız.   Köy köy, kapı kapı, ev ev dolaşacağız. Projelerimizi herkese anlatarak destek İsteyeceğiz’ ’diyerek konuşmasını noktaladı.

Editör: Bekir GÜNEŞ