Gazete Emek-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, T24'ten Murat Sabuncu'ya verdiği röportajda, Kürt seçmenle kurduğu ilişki üzerinden iktidar tarafından eleştirilmesinin kendinde oluşturduğu duydu şu sözlerle ifade etti: 

"Milliyetçilik tarifiyle insanların kutuplaşmaya dönük bir sürecin parçası olması isteniyor. Bu sağlanıyor da ve bu çok kötü, çok tehlikeli bir şey. Şu anda belki de Türkiye'deki en tehlikeli noktalardan birisi. Murat Bey ben kendi özüme, Türklüğüme hayranım yani kendi dilime çok tutkuluyum. Tarihime tutkuluyum. Orta Asya’ya kadar ben nasıl bir etnik kökenin parçasıyım diye baktığımda hayranlıkla bakarım. Diline de öyle bakarım, sözüne de şarkısına da yaşam biçimine de âşığım diyebilirim. Yani geçmişinden bugüne Alpaslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e, Kanuni’ye bütün tarihî akış içerisinde hayranlıkla okuduğum, takip ettiğim bir sürecin ferdi olduğumun bilincindeyim."

İmamoğlu Kürtçe öğrenip öğrenmediğiyle ilgili bir soruyu ise, "Yani öğreniyorum demeyeyim, birkaç kelimeyi aklımda tutmaya çalışıyorum. Ama elbette Kürtçe bilen çalışma arkadaşlarım var. Özellikle saha gezilerimde mutlaka onlar yanımda oluyor. Bazen hiç Türkçe bilmeyen Kürt vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz. Özellikle kadınlarda daha çok oluyor ya da yaşı oldukça yukarıda olan Kürt vatandaşlarımız da oluyor. Onların da duygularını anlamak istiyorum açıkçası. Ve gerçekten kendime sordum ben niye hiç Kürtçe bilmiyorum? En azından merhaba diyecek kadar, bir nasılsın diyecek kadar onun halini hatırını soracak kadar. Bunu açıkçası öğrenmeyi de kendime sorumluluk olarak kabul ediyorum" dedi. 

Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekledi Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekledi

Ekrem İmamoğlu kişisel hayatında kendini dindar kabul ettiğini söyledi. İmamoğlu, "Yani inancına bağlı, inançla huzur bulan, inancıyla insanlara iyi bakmayı seven bir insan olarak bilirim. Çünkü ben Allah sevgisini de Allah korkusunu da bilen bir insanım" ifadelerini kullandı. 



 

Editör: şilan