Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Kara Paranın Aklanmasında Uluslararası Mali Eylem Görev Grubu’nun (FATF) tarafından oluşturulan gri listeden çıkamaması hakkında konuştu.

Hükümetin seçim sonrası uygulayacağı ekonomi politikalarını belirleyecek kararla ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

SON AŞAMAYA GELİNDİ"

Toplantıda Türkiye'ye ilişkin alınan karara işaret eden Şimşek, şunları söyledi:

"FATF ülkemizin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına varmıştır. Böylece ülkemizin gri listeden çıkışı sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor."

Atilla Yeşilada'dan 'borsa' uyarısı: 2 hafta bekleyin, bu sadece fragman... Atilla Yeşilada'dan 'borsa' uyarısı: 2 hafta bekleyin, bu sadece fragman...

FATF'nin son raporunda Birleşik Arap Emirlikleri, Uganda ve Bardabos gri listeden çıkarıldı. 

Türkiye, FATF tafaından 2021 Ekim’de gri listeye alınmıştı. 

Editör: Bekir GÜNEŞ