Gazete Emek- Açıklamayı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Benan Molu ve Mahsuni Karaman Twitter sayfalarında paylaştı.

Avrupa Birliği Sözcüsünün açıklaması:

‘’YARGI İLE İLGİLİ OLUMSUZ GELİŞMELERDEN ENDİŞE DUYDUĞUMUZU DEFALARCA DİLE GETİRDİK’’

Hukukun Üstünlüğü ve Türkiye'deki İnsan Hakları Durumuna İlişkin Sözcüden Açıklama

Avrupa Birliği, Türkiye'de hukukun üstünlüğü, temel haklar ve yargı ile ilgili devam eden olumsuz gelişmelerle ilgili ciddi endişelerini, Komisyon'un Türkiye hakkındaki tüm ilgili eksikliklerin inandırıcı bir şekilde öncelikli olarak ele alınmasına ilişkin yıllık raporlarındaki belirli tavsiyelerin yanı sıra defalarca dile getirmiştir.

‘’CAN DÜNDAR’A İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKKINDAN DOLAYI CEZA VERİLDİ’’

Bir Türk Mahkemesinin, gazeteci Can Dündar'ın temel ifade özgürlüğü hakkından dolayı ceza vermesi ve Osman Kavala'nın duruşma öncesi sürekli tutukluluğu maalesef tam tersi yönde ilerliyor.

‘’KAVALA VE DEMİRTAŞ İVEDİLİKLE SERBEST BIRAKILMALIDIR’’

Avrupa Konseyi'ne aday bir ülke ve uzun süredir üye olan Türkiye, AB-Türkiye ilişkilerinin temel taşlarından biri olan temel haklar konusunda acilen somut ve sürekli ilerleme kaydetmelidir.

Bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türk yargısı tarafından hızla uygulanması ve Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş'ın ivedilikle serbest bırakılmasını içerir.

Demirtaş’ın avukatı Benan Molu’nun Twitter paylaşımı:

Editör: TE Bilişim