Gazete Emek- Sur Belediye Eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, kayyımdam kalan borçları ve belediyenin mali durumunu açıkladı. Kayyım yönetiminden 143 milyon 228 bin 558 TL borç devraldıklarını belirten DEM Partili Belediye Eşbaşkanları Önkol ve Örhan, belediyenin 2024 bütçesinin yüzde 50'sinden fazlasının seçime kadar olan ilk üç ayında harcandığını duyurdu.

BÜTÇENİN YÜZDE 93'Ü MAAŞ ÖDEMELERİNE GİDİYOR

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre belediyenin yıllık toplam personel giderinin bütçenin yüzde 30'unu aşamayacağını hatırlatan Önkol ve Örhan, "Belediyemizde son beş aylık değerlendirmemizde bu oran yüzde 93 tür. Bütçenin çok aşılması nedeniyle, maaş ödemelerinde problem yaşanmaktadır" denildi.
GİDER GELİRİN NEREDEYSE İKİ KATI

Diyarbakır’a atanan Vali Zorluoğlu, kendisini ziyaret etmek isteyen STK temsilcilerinden TC numarası istedi Diyarbakır’a atanan Vali Zorluoğlu, kendisini ziyaret etmek isteyen STK temsilcilerinden TC numarası istedi

Önkol ve Örhan, mayıs ayında toplam gelirin 14 milyon 79 bin 673 TL olmasına karşın, toplam giderin 26 milyon 460 bin 231 TL olduğuna ve giderler içinde personel maaşı tutarının 22 milyon 798 bin 636 TL olduğuna dikkat çekti.

'KAYYIMIN YARATTIĞI TAHRİBATI KALICI OLARAK ÇÖZECEĞİZ'

Göreve geldiklerinde en temel belediyecilik hizmetlerinin dahi yerine getirelemediği bir tabloyla karşılaştıklarını vurgulayan Önkol ve Örhan, şu ifadeleri kullandı:

"İlk günden hizmet adına tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Tüm halkımız bilmelidir ki bu sorunları aşabilecek kararlılığa ve yetkinliğe sahibiz. Personel maaşlarıyla ilgili yaşanan problemi ve kayyım anlayışının yarattığı tüm tahribat ve eksiklikleri kalıcı şekilde çözeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Halkımıza ve çalışma arkadaşlarımıza bu süreçte gösterdiği anlayış için teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan