Gazete Emek- AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nin İzmit ve Kartepe ilçelerinde DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve HAK-İŞ’e bağlı Özçelik-İş’in grevlerinin "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi. "Cumhurbaşkanı yine tercihini sermayeden yana kullandı" diyen Birleşik Metal İş ise yasağı tanımadığını duyurarak, bugün saat 13.00’te greve başlayacaklarını açıkladı.

Kocaeli’nde faaliyette bulunan ve lastik teli üreten, Belçika sermayeli Bekaert işyerinde, 1 Eylül 2022-31 Ağustos 2024 dönemini kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri 26 Temmuz 2022 tarihinde başlamıştı. 400 işçiyi ilgilendiren görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmaması üzerine Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş grev kararı almıştı.

CUMHURBAŞKANI TERCİHİNİ SERMAYEDEN YANA KULLANDI”

Erdoğan’ın, greve bir gün kala imzaladığı yasağı tanımadığını duyuran Birleşik Metal-İş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanı yine tercihini sermayeden yana kullandı. Kocaeli'de ki Bekaert işçisinin grevini yasakladı. İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak Anayasanın ve uluslararası kabul edilen yasaların kendisine verdiği hakkı kullanarak saat 13.00 de yasal grevini başlatacaktır."

Editör: TE Bilişim