Gazete Emek- Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart günü gerçekleştirilecek kutlama için Newroz Parkı'nda açıklama yaptı. Tertip Komitesi Başkanı ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkan Vekili İrfan Söner  ve Tertip Komitesi üyesi Zelal Bilgin, halkı Newroz alanına HES kodu ile gelmesini istedi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Tertip Komitesi üyesi Zelal Bilgin, Newroz hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini belirterek, halkı alana çağırdı. Bilgin, “Gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Buradan halkımıza dikkat edecekleri noktalardan dolayı çağrı yapmak istiyoruz. Alana girmeden önce pandemi nedeniyle HES kodu gösterilmek zorunda. Tüm halkımız HES kodları ile alana gelsin. Halkımızı nerede olursa olsun Newroz alanlarına çıkmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

2021 Newroz programı açıklandı

Tertip Komitesi Başkanı İrfan Soner ise Newroz ateşiyle direnişi büyüteceklerini vurgulayarak, "Bu alanda büyük bir coşku ve heyecanla Newrozumuzu kutlayacağız. Bizler de burada dezenfektan ve maske dağıtımı yapacağız. Halkımızın sağlığı ve güvenliği için hazırlıklar yaptık ancak halkımızın da duyarlı olmasını istiyoruz. Newroz'un anlamı derindir ve duruşumuzla, sloganlarımızla bunu yansıtalım, yasayalım" dedi.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim