Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 20 Temmuz’daki Giresun’un Bulancak ilçesi ziyareti esnasında çiçek veren Giresun Piraziz Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'siyasi faaliyetlere katıldığı' gerekçesi ile soruşturma açıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre Dizdar savunmasında, siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntüleri kendisinin paylaşmadığını söyledi.

Değerlendirmede Dizdar’a yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı. Dizdar’ın maaşının yarısının kesilmesine karar verilirken eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne sürgün edilmesine karar verildi.

Dizdar, cezalara itiraz etti. Karşı dava açmaya hazırlanan Dizdar, Milli Eğitim Bakanlığı’na da dilekçe yazdı. Cezanın kaldırılmasını isteyen Dizdar, “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa’ya da aykırı” dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 20 Temmuz'da Giresun'un Bulancak ilçesini ziyaret etmişti.

Giresun Piraziz Meslek Lisesi’nde muhasebe öğretmeni olan Mustafa Dizdar, Akşaner’in Bulancık ziyareti sırasında çiçek vermiş, Dizdar’ın çiçek verdiği anları bir arkadaşı sosyal medyadan paylaşmıştı.

Editör: TE Bilişim