Gazete Emek- Mersin Serbest Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil firmasında çalışan işçiler, hem ücretlerini hem de sigortalarının yatırılmamasından kaynaklı iş bırakma eylemi yaptı. Firmanın farklı kademelerinde çalışan yaklaşık 200 işçi, işverenin polis çağırmasına rağmen 4 gündür eylemi sürdürüyor.

EYLEMİ SÜRDÜRECEKLER

 

İşçiler adına açıklamalarda bulunan Dev Tekstil Sendikası üyesi Şürkan Kalçın, işveren tarafından iki aydır ücretlerini zamanında yatırılmadığını, mesai ücretlerini ödenmediğini ve bazı çalışanların sigortasını yatırmadığını belirterek, bundan kaynaklı da iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. İşverenin Cuma günü ücretlerini bankaya yatırdığını; ancak şu ana kadar hesaplarına herhangi bir paranın yatırılmadığını dile getiren Kalçın, hakkedişleri yatırılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

‘KİMSE EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR’

Zor koşullara rağmen çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Kalçın, “Her ay maaşlarımız geç yatırılıyor. Mart ayını geçtim, Şubat ayı maaşını hala yatırmamış. 8 aydır sigortasız çalıştırılan arkadaşlarımız var. Kimse evine ekmek götüremiyor. Arkadaşlarımızın evlerine gitmesi için dolmuşa verecek paraları yok” diye konuştu.

İşçilerin, tekstil atölyesi önündeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim