Gazete Emek - Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi’ne eşbaşkanlık aday adayı başvuru yapanlar arasında siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinde çalışanların yanı sıra gazetecilerin de başvuru yaptığı öğrenildi. Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanlık aday adaylığı için başvuru yapanlardan biri de 12 yıldır Kürt basınında gazetecilik yapan Beritan Elyakut Geçiken oldu. 
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatun: "Bakan Murat Kurum, bizimle görüşmedi" Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatun: "Bakan Murat Kurum, bizimle görüşmedi"

Beritan Elyakut Geçiken 2012 yılında dünyada bir ilk olan kadın haber ajansında (JINHA) gazetecilik serüvenine başladı. Birçok bölgede muhabir olarak çalışan Elyakut, 2016 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ardından kapatılan JINHA’dan ayrılarak yeni bir mecra olarak yayın hayatına devam eden ve kadınların sesini duyurmaya devam eden Gazete Şujin ve JİNNEWS’te editör-muhabir olarak yoluna devam etti. 
 

Beritan Elyakut Geçiken kimdir?

Diyarbakır doğumlu olan Elyakut, 12 yıldır Kürt basınında aktif gazetecilik yapıyor. Sahada çok sayıda haberi takip eden Elyakut 2015’te DAİŞ’in Kobane saldırılarında sınırda gazetecilik yaptı. Yine özyönetim süreçlerini yakından takip ederek kayyım atamaları sürecinde halkın tepkisini kamerasıyla kayıt altına alarak kamuoyuna duyurdu. 

Hala gazetecilik yapmaya devam eden Elyakut, şu anda Serhat Bölgesi’nde haberler yapan Serhat News’te Türkçe editör olarak gazeteciliğe devam ediyor.

Editör: Bekir GÜNEŞ