Gazete EmekBakırköy'deki 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingine katılacak olanlar toplanmaya başladı. Katılımcılar üç farklı koldan yürüyerek alana girecek.

İstanbul Valiliği'nin Taksim Meydanı'nı 1 Mayıs İşçi Bayramı'na kapatmasının ardından emek ve meslek örgütlerinin miting için adres gösterdiği Bakırköy Pazar Alanı'nda insanlar toplanmaya başladı.

Kortej oluşturacak gruplar ise miting öncesi Marmara Forum AVM, Dikilitaş ve E-5 yan yolda toplanmaya başladı. Mitingin başlama saati ise 13:00.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından Bakırköy Pazar Alanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamaları için üç koldan yürüyüş başladı.

Sendikalar ve meslek örgütlerinin yerlerini aldığı yürüyüşte, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi ve ölüm oruçları eylemlerine dikkat çekmek amacıyla beyaz tülbent takan tutuklu yakınları ve HDP’liler de var.

‘Beyaz Tülbentliler’ yürüyüş sırasında “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları atıyor.

İmamoğlu da katılacak

Daha önce yaptığı açıklamada mitinge katılacağını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Marmara Forum AVM kolundan alana yürüyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) korteji ile birlikte alana gelmesi bekleniyor.

HDP Eş Başkanları kortejle alana girecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ise "Beyaz tülbendini tak da gel" çağrısı ile Dikilitaş kolundan kortej oluşturarak miting alanına gelecek.

HDP Eş Genel Başkanları yanısıra Berkin Elvan'ın anne ve babasıda katıldı.

Editör: TE Bilişim