Gazete Emek- Genel-İş İzmir Şubelerine üye kadın işçiler 8 Mart dolayısıyla kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. "8 Mart nerede olursa olsun, kadınlara uygulanan sömürüye, baskıya, şiddete, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı yürütülen direnişin simgeleştiği bir mücadele günüdür” diyen Gültekin, işçi kadınlar olarak mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

10 Ekim Gar Katliamı davasında müştekilerden biri, tanığa yapılan müdahaleye karşı çıkıp “Adalet istiyoruz” diye seslenince mahkeme başkanı duruşma salonunu terk etti. Avukatlar ve milletvekillerinin tüm çabasına rağmen duruşmayı sürdürmeyen mahkeme başkanı, savcı mütalaasını dahi almadan davayı erteledi.

GÜNÜN ÖZETİ

10 Ekim davasında hakim ve mahkeme heyeti duruşmayı terk etti

10 Ekim davasının 9. duruşmasında Mahkeme Başkanı, sanık avukatının tanığı susturmaya çalışmasına tepki gösteren birini salondan çıkarma isteğini kabul etmeyince gerginlik yaşandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Akşener’den ‘'Fosforlu Meral' tepkisi: 5 yıl evvel yürüdüğümüz yol arkadaşlarımız bilirler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisi hakkında sosyal medyada başlatılan 'Fosforlu Meral' etiketine tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Son ankette çarpıcı sonuçlar! Erdoğan'ı geçen isimlerin sayısı artıyor

Aksoy Araştırma’nın yaptığı ankete göre, olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı en yüksek oy oranına ulaşan siyasetçi yüzde 47,5 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Akkuyu’da  üçüncü reaktörün temeli atan Erdoğan ve Putin’den ortak açıklama

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin üçüncü reaktörün temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin video konferansla katıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

CHP'li Sera Kadıgil'den AKP'li vekil Akbaşoğlu'na: Herhangi bir bıyıklı ile muhatap olmak istemiyorum

CHP’li Sera Kadıgil ile AKP’li Hülya Nergis arasında geçen konuşmaya dahil olan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na tepki gösterdi. Kadıgil, “Bugün herhangi bir muktedir bıyıklı ile değil kadın arkadaşlarla muhatap olmak istiyorum.”dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Koca’dan kritik mutasyon açıklaması: Mutant virüsler yayılım hızını artırmıştır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı yazılı açıklama yaptı. Koca, bugüne kadar 76 ilde 41 bin 488 İngiltere, 9 ilde 61 Güney Afrika, 1 ilde 2 Kaliforniya-New York ve 1 adet de Brezilya mutantı tespit edildiğini açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Kağıthane- Kabataş hattındaki Fazilet durağına aynı anda 47 yolcunun bindiği iddialarıyla ilgili yürütülen savcılık soruşturmasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birinci Hukuk Müşaviri Eren Sönmez, Hukuk Müşaviri Özge Vural Öztürk ve Başkan Danışmanı Murat Ongun hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

NASA,  Van Gölü’nü 20 yılın en iyileri listesine aldı 

NASA’nın düzenlediği  ‘Dünya Turnuvası’ isimli online yarışmada yer alan fotoğraflar arasında Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

DİSK üyesi kadınlardan çağrı: Çalışma hayatına yönelik ayrımcılıktan vazgeçilsin

İzmir’de basın açıklaması yapan DİSK Genel-İş Sendikası İzmir şubeleri üyesi kadınlar, “Kadınlara sendikalı, güvenceli ve düzenli iş imkanı yaratılmalı, esnek çalışmaya ve ücret eşitsizliğine son verilmelidir” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Şehirler arası otobüslerde yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması kaldırıldı

 Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslere getirilen yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması kaldırıldı. Buna göre otobüs firmaları artık ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcuyu HES kodu şartı ile kabul edebilecek.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyanet, 119 üniversiteden daha fazla yatırım bütçesi aldı

Diyanet, ‘2021 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Yatırımları’ için aldığı ödenekle  119 üniversitenin yatırım bütçesini geride bıraktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bahçeli, Akşener’i hedef aldı: Talimatlı ve tembihli bir konuşmayla nefret nöbetine girmiştir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  grup toplantısında yaptığı konuşmaya yanıt veren Devlet Bahçeli, "Bir kadının bu denli ayıplı bir dil kullanması esasen rezilliktir" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Batman’da öğrenci ve işçileri taşıyan servis uçurumdan yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var

Batman’ın Sason ilçesinde öğrenci ve işçileri  taşıyan servis uçurumdan yuvarlandı. Kazada iki yaşamını yitirdi, 22 kişi yaralandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan’dan Merkez Bankası ve Berat Albayrak açıklaması: Bizim böyle verilecek hesabımız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilişkin yöneltilen eleştirilere, “Yatıyorlar, kalkıyorlar ‘damat da damat’ Damat kadar taş düşsün başınıza” diyerek yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Aleyna Tilki'den çağrı: Kendi kitlemle birlikte hazırım

Şarkıcı Aleyna Tilki, pandemi nedeniyle işsiz kalan müzisyenler için çağrıda bulundu. Tilki, “Ben pandemi sürecinde işsiz kalan müzisyenler için kendi kitlemi de kullanarak bi proje başlatmak istiyorum" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne ait resmi Twitter hesabı askıya alındı

AKP’li Melih Bulu'nun rektör olarak atanması ile gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün Twitter hesabı askıya alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Uzaktan çalışma yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uzaktan çalışmaya geçen iş yerleri  ilişkin yönetmelik yayımladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim