Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Rosa Kadın Derneği soruşturmasında Figen Aras hakkında açılan dava, Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-17.00) 

  

TÜİK, Mart ayı inşaat maliyet endeksini, kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00) 

 

 

İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı yapılacak. 

 

TBMM Genel Kurul'da Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. 

 

Şenyaşar Ailesi'nin Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 429. gününde devam edecek. 

TİM ve ihracatçı birliklere yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda ele alınacak. 

  

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00) 

 

HDP Ankara İl Örgütü, Engelli Haftası’na dair basın toplantısı düzenlenecek. (12.00) 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık ile Öz-Sağlık İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi protokol imza törenine katılacak. (Ankara/12.00) 

 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının Diyarbakır ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. (13.00-16.00)  

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Avukat Öztürk Türkdoğan’ın Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (14.00) 

 

Gazeteci Ziya Çiçekçi’nin “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 9. duruşması İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.25) 

Yeni Yaşam gazetesi muhabiri Hatice Şahin’in “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın 9. duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.05) 

 

Gazeteci Rojin Altay ve 3 çocuk hakkında açılan dava, Anadolu 1’nci Çocuk Mahkemesi’nde görülecek. (10.05) 

Gazeteci Osman Akın ve Veysi Sarısözen hakkında açılan dava, Çağlayan'da bulunan 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)   

Gazeteci Metin Cihan’ın haber kaynağı olan bir diğer sanık ile birlikte “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00) 

 

KİT Komisyonu'nda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin 2019 ve 2020 yıllarına ait kesin hesapları görüşülecek. (TBMM/10.30/14.00/12.00/14.30) 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 69. gününde takip ediliyor.  

   

Editör: TE Bilişim