Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bilkent Otel'de düzenleyeceği "Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli" programına katılacak. (Ankara/13.30)   

    

 

HDK ve HDP ekoloji komisyonları ile Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Cudi Yürüyüşüne ilişkin İstanbul ve Diyarbakır’da açıklama yapacak. (12.00-12.30)  

 Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti, 555'inci gününde devam ediyor. 

    

İstanbul Sözleşmesi eylemleri nedeniyle 8 kadın hakkında açılan dava, Ankara 53'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30) 

    

 HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay'ın da aralarında olduğu heyet, Dersim'de halkla bir araya gelecek. (11.00-19.00) 

    

 

 Engelliler Konfederasyonu, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte engellilerin eğitimde yaşadıkları sorunlara Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama gerçekleştirecek. (12.30)  

    

 HDP İstanbul İl Örgütü, "Anadilde eğitim hakkı" talebi ile Beyoğlu Pirireis Ortaokulu ve Sultanbeyli Mevlana İlköğretim Okulu önünde açıklama yapacak. (13.00) 

    

  ÖHD Mersin Şubesi, Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki hak ihlallerine ilişkin hazırlanan raporu dernek binasında açıklayacak. (12.30) 

      

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu takdim edecek Kenya Büyükelçisi Leonard Ngeywa Boiyo, KKTC Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Türkmenistan Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev ve Kuveyt Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi'yi ayrı ayrı kabul edecek, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ne katılacak. 

    

 

   

 TÜİK, 2022 yılı girişimlerde bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçları ile temmuz ayı kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00) 

    

 AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda "Birliğin Durumu" konuşması yapacak. (Strazburg)    

    

Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu mücadelesi 15 maçla sürecek. 

 

 TFF 2. Lig gruplarında 4. hafta maçları yapılacak.

Editör: TE Bilişim