Gazete Emek- HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Partisi ve  CHP arasında yaşanan Çözüm Süreci  tartışmasına ilişkin, "Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir." dedi.

Siyasetçi Altan Tan, çözüm sürecine ilişkin açıklamasılarda bulundu.Tan, Bence devletin içinde derin yapılarla, Gülen Cemaati, Ergenekon yapıları ile PKK beraber bozdu." dedi. Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu açıklamasından sonra başlayan tartışmalara ise 'yasak aşk' benzetmesi yaptı.



GÜNÜN ÖZETİ

TTB'den uyarı: Açıklanan ölümler gerçeğin yarısı

Türk Tabipleri Birliği Pandemi Çalışma Grubu üyesi Güçlü Yaman, “Açıklanan ölümler gerçeğin yarısı” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


TRT'den aylık 750 bin TL maaş aldığı iddia edilen Rıdvan Dilmen'den açıklama: Programlar için ücret almıyorum

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT'den aylık 750 bin TL yıllık 8,5 milyon TL alacağı  iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



İYİ Parti'den Kürt sorununda muhatap tartışmasına ilişkin ilk açıklama: HDP meşrudur

İYİ Parti'li Dervişoğlu 'HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır' dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Devlet Bahçeli: Türkiye'de Kürt sorunu yoktur 

MHP lideri Devlet Bahçeli, olmayan bir sorunu varmış gibi sunarak HDP’yle sürdürdüğü yasak ilişkiyi ve ahlaksız ortaklığı resmileştirme, kaldı ki meşrulaştırma arayışına girmiştir" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Kılıçdaroğlu'dan çağrı:  "Kürt sorununu Meclis’te hep birlikte çözebiliriz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Kürt sorununa ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.  Kılıçdaroğlu, Bütün partilere çağrı yapıyorum. Bu sorunu Meclis’te hep birlikte, konuşarak, görüşerek çözebiliriz, çözmeliyiz.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


HDP'li Çağlar Demirel hakkında tahliye kararı

Mahkeme, bugünkü görülen duruşmada HDP eski Milletvekili Çağlar Demirel için tahliye kararı verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Demirtaş’tan Sezai Temelli’nin 'İmralı' açıklamasına yanıt: Çözüm adresi TBMM'dir 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Kürt sorununda muhatap olduğunu belirterek, "Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Diyarbakır merkezli 16 şehirde yapılan araştırma: En fazla AKP'nin oyları azaldı

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi tarafından 16 kentte yaptığı kapsamlı bir araştırmada,  HDP'nin seçmen tabanını en fazla koruyan parti olduğu ve en çok eriyen partinin ise AKP olduğu ifade edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Öğrencisini taciz eden Celal Şengör'den açıklama: Bir anormallik görmüyorum

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, "Ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum" diyerek kendini savundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN




CHP ile HDP arasında 'Çözüm Süreci' tartışması! Gürsel Tekin ve Sezai Temelli'den yeni açıklamalar

CHP Diyarbakır il başkanlığını ziyaret eden Gürsel Tekin, Kürt sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'ye Kürt sorununun çözümünde adres gösteren HDP'li Sezai Temelli ise, "Kişisel görüşümdür. Partiyi elbette bağlamaz. HDP adına bağlayıcı açıklamayı tabii ki yetkili organlarımız yapar" ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim