Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

 

 

 

 

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 472'nci gününde devam edecek. 

 

 

 

 

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için açılan davaların dördüncü grup duruşması Danıştay'da görülecek. Duruşma öncesi Danıştay önünde açıklama yapılacak. (09.00) 

 

 

 

 

TİP Milletvekili Ahmet Şık, DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ile avukat Resul Temur, tutuklanan 16 gazetecinin durumuna ilişkin Diyarbakır Barosu'nda basın toplantısı düzenlenecek. (11.00) 

 

 

 

 

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için başlatılan Adalet Nöbeti, Diyarbakır ve İstanbul adliyesi önünde devam edecek. (11.00-13.30) 

 

 

 

 

 

DFG ve MKGP, tutuklanan 16 gazeteci için Şişhane Meydanı'nda açıklama yapacak. (11.30) 

Katledilen Deniz Poyraz'ın babası Abdulilah Poyraz hakkında açılan dava, İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (11.30) 

 

 

 

 

 

HDP'nin çağrısıyla bir araya gelen 7 siyasi parti ve örgüt, maaş ve ücretlere dönük zam taleplerine dair Kadıköy İskelesi'nde açıklama yapacak. (19.30) 


 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi,  "İnsanca Yaşam, Hak ve Taleplerimiz" konulu basın açıklamasını Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı önünde gerçekleştirecek. (12.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşıyıcı esnafı ile kahvaltılı toplantı yapacak, üye katılım törenine iştirak edecek, Kuşadası-Aydın ile Didim-Aydın Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenlerine katılacak. (Aydın/09.00/11.00/13.30/15.00) 

 

 

 

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Süleymanpaşa, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde esnafı ziyaret edecek. (Tekirdağ/12.30/14.30/16.00) 

 

 

 

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke ele alınacak. 

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. (Ankara/14.00)

 

 

 

 

 TCMB, haziran ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi rakamları ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00/14.30) 

 

 

 

 

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. (Frankfurt/14.45) 

 

 

 

AB Liderler Zirvesi ile AB-Batı Balkanlar Zirvesi yapılacak. (Brüksel) 




 

Editör: TE Bilişim