Gazete Emek- AYM,  Osman Kavala’nın 4 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı bireysel başvuruya ilişkin kararın sonuç bölümünde, tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddianın ‘kabul edilebilir olduğuna’  karar verdi.

HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi yönünde verilen kararın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

GÜNÜN ÖZETİ

CNN Türk’te Altan Tan ile Hulki Cevizoğlu arasında PKK kavgası: Cevizoğlu yayını terk etti

CNN Türk ekranlarında yayımlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında HDP eski Milletvekili Altan Tan ve Hulki Cevizoğlu arasında ‘terör propagandası’ tartışması yaşandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının ardından: Bir günde 6 kadın katledildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin kararın ardından son 24 saatte en az 6 kadın katledildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

DİSK: Artı TV ve Artı Gerçek’te gazeteci kıyımı yapılıyor

DİSK Basın-İş,“Artı TV ve Artı Gerçek’te gazeteci kıyımı yapılıyor!” başlıklı yazılı açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada,  “Artı yönetimi, imzaladığı sözleşmeyi yok saydı! Israrla ‘Burası patronsuz işyeri’ beyanlarının ‘yalan’ olduğunu kendileri açık etti!”

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM’nin Osman Kavala kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Osman Kavala’nın bireysel başvurusunda ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediği’ne ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yargıtay’dan Canan Kaftancıoğlu’na dört ayrı suçtan hapis istemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört ayrı suçtan verilen hapis cezasının onanarak, 8 yıl 2 ay 20 gün hapis ile cezalandırılmasını istedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Vaka oranı en çok artan ve azalan iller açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile vaka oranı en çok artan ve azalan illeri açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Birleşmiş Milletler’den Gergerlioğlu ve İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye’ye İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından geri dönme çağrısı yaptı. HDP’ye yönelik kapatma davası ve milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmasını da sert dille eleştirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

Gergerlioğlu AYM’ye başvurdu: İnsanım diyen hak arayışından nasıl vazgeçer?

HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi yönündeki  yargı kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP’nin İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin önergesi  Meclis’te reddedildi

HDP’nin İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin yaratacağı olası olamsuzlukların araştırılması için  verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu: 42 milyon kadına ihanet edeni artık biliyoruz

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “ 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li Mahir Ünal’dan kabine değişikliğine ilişkin açıklama

Kabine değişikliği olacağı yönündeki iddialara yanıt veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal  “Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecek” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Şener’den kritik uyarı: Türkiye tamamen kapanabilir

Prof. Dr. Alper Şener, “Bu tırmanış trendi daha devam edecek olursa, Türkiye’nin tamamen kapanması dahi söz konusu olabilir”diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Akşener’den  İstanbul Sözleşmesi tepkisi: “Bu yetki aşımı milletimiz için hak gasbıdır”

Partisinin grup toplantısında Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesine ilişkin konuşan Meral Akşener, “Bu yetki aşımı milletimiz için hak gaspıdır. “ dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim