Gazete Emek- Günün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Ukrayna-Rusya sınırındaki gerilim ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanımasına ilişkin kararnameler imzalamasının ardından uluslararası tepkiler takip ediliyor.





 

HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Meclis’te “Tüm KYK borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifi”ne dair basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)



 

Dersim’de kaybedilen Gülistan Doku’nun ailesi, İYİ Parti grup toplantısına katılacak. (10.30)

 


 

Yeni Demokrat Gençlik, üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin İHD İzmir Şubesi’nden basın toplantısı gerçekleştirecek. (11.00)



 

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Mersin'de saldırıya uğrayan Haberci Gazetesi'ni ziyaret edecek. (11.30)



 

SES İzmir Şubesi, 112 Acil Sağlık Servisi çalışanlarının sorunlarına ilişkin sendika binasında basın toplantısı gerçekleştirecek. (12.30)

 


 

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yöneticilerinden Reyhan Çapan ve Hüseyin Aykol ile gazete yazarları Hasan Başak ve Kemal Yakut’un “terör örgütü propagandası,” “suçu ve suçluyu övmek” ve “suç işlemeye alenen tahrik” suçlamalarıyla yargılandıkları davanın 22. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (İstanbul/10.15)




 

Eğitim Sen İskenderun Şubesi, zamlara dair Eski Bit Pazarı'nda açıklama yapacak.(12.30)



 

Tutuklu yakınları, Adalet Nöbeti eylemlerinin 100'üncü gününde Diyarbakır ATK önünde bir araya gelecek. Aileler, Van ve İzmir’de de eylemlerini sürdürecek. (13.00-16.00)

 


 

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, hukuk mücadelesi kapsamında Türkiye Barolar Birliği’ne ziyaret edecek. (14.00) 



 

İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı yapılacak. (TBMM/14.00/10.30)




 

Dilek Kaya'yı katleden astsubay Yusuf Çalışkan’ın yargılandığı dava, Diyarbakır 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (14.30)

 



 

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şubesi, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattıkları oturma eylemini 200'üncü haftasında devam ettirecek. (18.00) 




 

TÜİK, Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)



 

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2023 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu'ndaki 6. maçında Gürsel Aksel Stadı'nda Sırbistan'ı konuk edecek. (İzmir/17.00)




 

Editör: TE Bilişim